28/12/2020 28/12/2020 Χωρίς την παρουσία των πιστών θα εορταστεί φέτος ο Όσιος Γεδεών ο εν Τυρνάβω στα Τρίκαλα αφού λόγω των μέτρων για την πρόληψη της πανδημίας οι Θείες Λειτουργίες τελούνται κεκλεισμένων των θυρών. Τις ώρες που δεν θα τελείται κάποια Ακολουθία οι πιστοί θα μπορούν να επισκεφτούν τον Ιερό Ναό της Παναγίας “Επισκέψεως” και να προσκυνήσουν...
28 Δεκεμβρίου, 2020 - 22:44
Τελευταία ενημέρωση: 28/12/2020 - 22:38

Διαφορετικός ο εορτασμός για τον Όσιο Γεδεών στα Τρίκαλα

Διαδώστε:
Διαφορετικός ο εορτασμός για τον Όσιο Γεδεών στα Τρίκαλα

Χωρίς την παρουσία των πιστών θα εορταστεί φέτος ο Όσιος Γεδεών ο εν Τυρνάβω στα Τρίκαλα αφού λόγω των μέτρων για την πρόληψη της πανδημίας οι Θείες Λειτουργίες τελούνται κεκλεισμένων των θυρών. Τις ώρες που δεν θα τελείται κάποια Ακολουθία οι πιστοί θα μπορούν να επισκεφτούν τον Ιερό Ναό της Παναγίας “Επισκέψεως” και να προσκυνήσουν το απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Γεδεών.

Δείτε την ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών: 

Φέρεται εις γνώσιν του Χριστεπωνύμου πληρώματος ότι, λόγω της διαμορφωθείσης καταστάσεως εκ της πανδημίας του κορωνοϊού (covid-19) και συμφώνως με τα ληφθέντα μέτρα, η φετινή Πανήγυρις του Οσίου Γεδεών του εν Τυρνάβω στον Ιερό Ναό Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων θα τελεσθεί «κεκλεισμένων των θυρών» χωρίς τη συμμετοχή χριστιανών.

Ο Ιερός Ναός θα παραμένει κλειστός για τους προσκυνητές την ώρα των ακολουθιών.

Τις υπόλοιπες ώρες θα παραμένει ανοιχτός πρωί 8:00-10:00 και απόγευμα 4:30-7:00. Μπορείτε να προσέρχεσθε για ατομική προσευχή, τηρώντας τα μέτρα προφύλαξης.

Οι ιερές Ακολουθίες θα αναμεταδοθούν σε ζωντανή σύνδεση διαδικτυακά στο YouTube από το κανάλι της ενορίας Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων κατά το κάτωθι πρόγραμμα:

ΤΡΙΤΗ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 5:30 μ.μ.:

Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.

ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 7:30 έως 9:30 π.μ.:

Όρθρος και εν συνεχεία Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος.

Κατά τη διάρκεια της Πανηγύρεως θα τεθεί για προσκύνηση απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Γεδεών που φυλάσσεται στον Ιερό Ναό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων