03/12/2020 03/12/2020 Με ευλάβεια και κατάνυξη τιμήθηκε η εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας και του Οσίου Ιωάννου του Δαμασκηνού στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών. Επίκεντρο του εορτασμού ο παλαιός Ιερός Μητροπολιτικός Ναός της Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων εκεί όπου φυλάσσεται και η Τιμία Κάρα της Αγίας Βαρβάρας. Κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την παρουσία πιστών την παραμονή της...
03 Δεκεμβρίου, 2020 - 21:10
Τελευταία ενημέρωση: 03/12/2020 - 20:50

Εσπερινός στον Ναό που φυλάσσεται η Τιμία Κάρα της Αγίας Βαρβάρας

Διαδώστε:
Εσπερινός στον Ναό που φυλάσσεται η Τιμία Κάρα της Αγίας Βαρβάρας

Με ευλάβεια και κατάνυξη τιμήθηκε η εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας και του Οσίου Ιωάννου του Δαμασκηνού στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών. Επίκεντρο του εορτασμού ο παλαιός Ιερός Μητροπολιτικός Ναός της Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων εκεί όπου φυλάσσεται και η Τιμία Κάρα της Αγίας Βαρβάρας.

Κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την παρουσία πιστών την παραμονή της εορτής Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020 τελέσθηκε Μέγας πανηγυρικός εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου.

Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο Προϊστάμενος του Ναού Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Γραδούλας ο οποίος και αναφέρθηκε στην Αγία Βαρβάρα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιεροψαλτών Τρικάλων «Ιωάννης ο Δαμασκηνός» κ. Αθανάσιος Δημητρίου εκπροσώπησε τον Σύλλογο αφού λόγω των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού δεν μπόρεσε να παραβρεθεί ολόκληρη η χορωδία και να ψάλλει τους ύμνους προς τον προστάτη Άγιο Ιωάννη Δαμασκηνό.

Παρακολουθήστε:

Δείτε φωτογραφίες: 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων