24/05/2019 24/05/2019 Μεγάλες στιγμές βιώνουν οι πιστοί στα Τρίκαλα αφού υποδέχθηκαν το απόγευμα την Τιμία Χείρα του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Ανδρέου. Αναλυτικότερα και σύμφωνα με το ανακοινωθέν της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών: «Με τη δέουσα θρησκευτική κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια υποδέχθηκαν έμπροσθεν των προπυλαίων του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων το Ιερό Λείψανο ο Σεβασμιώτατος...
24 Μαΐου, 2019 - 19:32

Υποδοχή Τιμίας Χειρός Αγ. Αποστόλου Ανδρέου στα Τρίκαλα- Μεγάλες στιγμές

Διαδώστε:
Υποδοχή Τιμίας Χειρός Αγ. Αποστόλου Ανδρέου στα Τρίκαλα- Μεγάλες στιγμές

Μεγάλες στιγμές βιώνουν οι πιστοί στα Τρίκαλα αφού υποδέχθηκαν το απόγευμα την Τιμία Χείρα του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Ανδρέου. Αναλυτικότερα και σύμφωνα με το ανακοινωθέν της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών: «Με τη δέουσα θρησκευτική κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια υποδέχθηκαν έμπροσθεν των προπυλαίων του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων το Ιερό Λείψανο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος και εν συνεχεία με λιτανευτική πομπή, στην οποία προπορευόταν η χορεία των ιεροψαλτών και ακολουθούσαν οι ιερείς και οι διάκονοι, η Τιμία Χείρα τοποθετήθηκε εντός του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων. Κατά τη διάρκεια της πομπής πλήθος πιστών έραιναν με ροδοπέταλα. Τον Άγιο μετέφερε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Ανδριτσόπουλος. Εν συνεχεία τελέσθηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου συμπαραστατούμενος από πολλούς ιερείς της πόλεως και των χωρίων των Τρικάλων. Στη σύντομη προσλαλιά του, στο τέλος του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος ευγνωμόνως ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο για την άδεια και την μεγάλη ευλογία να μεταφερθεί στα Τρίκαλα η Τιμία Χείρα του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, αλλά και τον π. Ιερόθεο με την συνοδεία του για τον κόπο του να έρθει στην αγιοτόκο πόλη των Τρικάλων».

       

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων