04/12/2018 04/12/2018 Στην Iερά Mονή Γενεσίου της Θεοτόκου Δαδίου Αμφικλείας μετέβη την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος συνοδευόμενος από τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ανθιμο Νεραντζή και τον Αρχιδιάκονό  π. Ευστάθιο Κατόπη όπου Χοροστάτησε και ωμίλησε στη Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στο Ιστορικό Καθολικό της Μονής. Στο κήρυγμά του ο...
04 Δεκεμβρίου, 2018 - 9:48
Τελευταία ενημέρωση: 04/12/2018 - 10:23

Αρχιερατική Χοροστασία στην Ι.Μ. Δαδίου

Διαδώστε:
Αρχιερατική Χοροστασία στην Ι.Μ. Δαδίου

Στην Iερά Mονή Γενεσίου της Θεοτόκου Δαδίου Αμφικλείας μετέβη την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος συνοδευόμενος από τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ανθιμο Νεραντζή και τον Αρχιδιάκονό  π. Ευστάθιο Κατόπη όπου Χοροστάτησε και ωμίλησε στη Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στο Ιστορικό Καθολικό της Μονής.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναλύσας την Ευαγγελική περικοπή της θεραπείας του τυφλού της Ιεριχώ αναφέρθηκε στην δυνατή πίστη του θεραπευθέντος τυφλού, στην επιμονή του στο αίτημά του προς τον Χριστό να τον ελεήσει καθώς και στην υπομονή την οποία έκανε σε όλη του τη ζωή όντας τυφλός .

«Αυτή η πίστη είναι για όλους εμάς παράδειγμα προς μίμηση, αγαπητοί μου αδελφοί τόνισε ο Σεβασμιώτατος, καθώς και η επιμονή του στην προσευχή. Δυστυχώς γύρω μας υπάρχει πνευματικό σκοτάδι, το οποίο μπορεί να φωτίσει μόνο η πίστη μας στο Χριστό, η τήρηση των εντολών του Ευαγγελίου καθώς και η αδιάλειπτη προσευχή».

Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας τέλεσε μνημόσυνα υπέρ αναπαύσεως των ψυχών κεκοιμημένων πιστών από την Αμφίκλεια.

Μετά το πέρας των Ακολουθιών εδόθη κέρασμα σε όλους στο Αρχονταρίκι και ακολούθως ο Σεβασμιώτατος είχε μια σύσκεψη με την Καθηγουμένη της Μονής Γερόντισσα Χριστοδούλη και το Ηγουμενοσυμβούλιο παρουσία του Αρχιερατικού Επιτόπου π. Διομήδους Παναγιωτοπούλου κατά την διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν διάφορα θέματα αφορούντα την Μονή.

Ο Σεβασμιώτατος πριν αναχωρήσει από το μοναστήρι προσκύνησε τον τάφο του μακαριστού Γέροντος της Μονής π. Αμβροσίου Λάζαρη.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων