29/10/2018 29/10/2018 Με Λαμπρότητα και Εθνική υπερηφάνεια εορτάσθηκε την Κυριακή 28 Οκτωβρίου η φωτοφόρος σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου επί του Έθνους μας και η επέτειος του ΌΧΙ, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας. Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προηξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος πλαισιούμενος από Ιερείς και Διακόνους. Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας...
29 Οκτωβρίου, 2018 - 11:40

Εθνική Υπερηφάνεια στην Ι.Μ. Φθιώτιδος

Διαδώστε:
Εθνική Υπερηφάνεια στην Ι.Μ. Φθιώτιδος

Με Λαμπρότητα και Εθνική υπερηφάνεια εορτάσθηκε την Κυριακή 28 Οκτωβρίου η φωτοφόρος σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου επί του Έθνους μας και η επέτειος του ΌΧΙ, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προηξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος πλαισιούμενος από Ιερείς και Διακόνους.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφερθείς στην ακουσθείσα Ευαγγελική περικοπή της θεραπείας της αιμορροούσης και της αναστάσεως της κόρης του Ιάειρου, ο Σεβασμιώτατος ομίλησε εκτενώς για την μεγάλη δύναμη της πίστεως, η οποία εκράτησε την Πατρίδα μας κατά το έπος του 1940.

Χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος ανέφερε:

« Η πίστη, αγαπητοί μου αδελφοί, είναι μεγάλη δύναμη που ανασταίνει ακόμη και νεκρούς. Πίστη είναι η απόλυτη εμπιστοσύνη μας στον Θεό και αυτή η πίστη ενήργησε και στις δύο περιπτώσεις που μας διηγήθηκε στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα ο Ευαγγελιστής Λουκάς, αλλά και ενεργεί και κρατά όρθιο κάθε άνθρωπο. Η πίστη κάνει τον άνθρωπο κατά χάρη Θεό.

Ποια ήταν η δύναμη που εκράτησε το Έθνος μας; ποια ήταν η δύναμη που έκανε τις μητέρες κάθε μέρα τότε το 40, να προσεύχονται στις Εκκλησιές μας για τα παιδιά τους που πολεμούσαν στα χιονισμένα βουνά της Πίνδου;

Ήταν η πίστη στην Παναγία, η οποία για να ενισχυθεί το φρόνημα του λαού ο Θεός ηυδόκησε και έστελνε την ίδια την Μητέρα Του και σκέπαζε με το μαφόριο της πόλεις και χωριά και εμφανιζόταν μπροστά στους στρατιώτες και τους έδιδε δύναμη.

Η νέα εποχή όμως προσπαθεί να αλλάξει την κατάσταση και την Ιστορία, αλλά η Εκκλησία θα τιμά πάντοτε τους ήρωες και θα λέει πάντα την αλήθεια.

Η σημερινή ημέρα σ’ αυτή την πολύ δύσκολη εποχή που ζούμε βοά, ότι χρειαζόμαστε την δύναμη της πίστεως και την εν Χριστώ ενότητα μεταξύ μας και γι’ αυτό η 28η Οκτωβρίου πρέπει να είναι η ημέρα του ΟΧΙ στον καθένα που θέλει να μας ισοπεδώσει ως Έθνος.

Να μην απομακρυνθούμε με τις σειρήνες της νέας εποχής. Μας υπόσχονται πολλά και μας κοροϊδεύουν. Αν εμείς δεν σταθούμε, δεν εργασθούμε και δεν ενωθούμε, έρχονται δεινά. Ο Θεός να βάλει το χέρι του και να μας σκεπάσει».

Προ της ενάρξεως της επισήμου Δοξολογίας, η οποία τελέσθηκε παρουσία σύσσωμης της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου και του κ. Πουλάκη Γενικού Γραμματέως του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Ποιμενάρχης μας ευχηθείς για την μεγάλη ημέρα της Πατρίδος και της Ορεθοδοξίας, ανέφερε:

« Εντιμότατοι Άρχοντες της πολιτείας και του Στρατού, ευλογημένε λαέ του Θεού, εύχομαι σε όλους σας χρόνια πολλά και ευλογημένα. Εορτάζουμε το ΟΧΙ αλλά συγχρόνως εορτάζουμε και την Σκέπη της Παναγίας μας επί το Έθνος ημών. Πέρασαν τόσα χρόνια από το 1940. Τα φρονήματά μας υπέστησαν μία καθίζηση, η ψυχή μας έχει μπλοκαριστεί από διάφορες ιδεολογίες και καταστάσεις αλλά το γεγονός παραμένει γεγονός, ότι ο Ελληνικός λαός μαζί με τον στρατό, όταν βρεθεί σε δυσκολία ενώνεται και γιγαντώνεται για να διατηρήσει τα μεγάλα δώρα, τα οποία του προσέφερε η Θεία πρόνοια και η Ιστορία.

Σήμερα παρακαλώ τον Θεό, όλοι μας πάση θυσία, να προσπαθήσουμε να είμαστε ενωμένοι, το εν φρονούντες και αυτό το ένα είναι η πίστη μας στον Θεό, και η αγάπη μας στην Πατρίδα και σε όλα τα ιδανικά, την ελευθερία, την δικαιοσύνη, την εδαφική μας ακεραιότητα για να μπορέσει αυτός ο λαός, παρά τις δυσκολίες να επιμείνει και θα επιμείνει και καλώς πράττει, να επιζήσει και να ευημερήσει. Χρόνια Πολλά και ευλογημένα!».

Στην συνέχεια τελέσθηκε η Επίσημος Δοξολογία επί τη Εθνική επετείω της 28ης Οκτωβρίου κατά την διάρκεια της οποίας εξεφωνήθη ο Πανηγυρικός της ημέρας από εκπρόσωπο της Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως.

Ακολούθησε εν πομπή τρισάγιο από τον Ποιμενάρχη μας και κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους στον Ανδριάντα του αγνώστου Στρατιώτου στην Πλατεία Πάρκου και ευθύς αμέσως πραγματοποιήθηκε η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων