23/12/2018 23/12/2018 Μία δυσάρεστη είδηση μετέδωσε λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (22/12) η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας. Συγκεκριμένα ανακοίνωσε την εκδημία του αειμνήστου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Φιλαρέτου Βασιλάκου, τ. Αρχιερατικού Επιτρόπου Μακρακώμης – Σπερχειάδος. Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως: «Ο μακαριστός π. Φιλάρετος, διηκόνησε από το 1968 και για 40 και πλέον έτη ως Προϊστάμενος του...
23 Δεκεμβρίου, 2018 - 12:46

Εκοιμήθη ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Φιλάρετος Βασιλάκος

Διαδώστε:
Εκοιμήθη ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Φιλάρετος Βασιλάκος

Μία δυσάρεστη είδηση μετέδωσε λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (22/12) η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε την εκδημία του αειμνήστου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Φιλαρέτου Βασιλάκου, τ. Αρχιερατικού Επιτρόπου Μακρακώμης – Σπερχειάδος.

Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως: «Ο μακαριστός π. Φιλάρετος, διηκόνησε από το 1968 και για 40 και πλέον έτη ως Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίας Τριάδος Μακρακώμης, καθώς και ως Αρχιερατικός Επίτροπος Μακρακώμης – Σπερχειάδος.

Διεκρίνετο για την ευσέβεια και την ιεροπρέπεια του, καθώς και για την αγάπη του προς την Θεία Λατρεία.

Ενυμφέυθη την Τερψιχώρη Βασιλάκου με την οποία απέκτησαν μια ευλογημένη οικογένεια αποτελούμενη 3 παιδιά και 3 εγγόνια.

Διάκονος και Πρεσβύτερος εχειροτονήθη υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Δαμασκηνού Παπαχρήστου το έτος 1962. Διηκόνησε την Ενορία του αγίου Αθανασίου Άνω Καλλιθέας Σπερχειάδος έως το έτος 1968. Από το 1968 ετοποθετήθη ως Προϊστάμενος και Εφημέριος του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίας Τριάδος Μακρακώμης, διακονών μετά ενθέου ζήλου έως και της συνατοξιοδοτήσεως του, το έτος 2018.

Ως συνταξιούχος Ιερεύς, κινούμενος από αγάπη για το Ιερό Θυσιαστήριο, λειτουργούσε ανελλιπώς στον Ιερό Ναό του αγίου Αθανασίου στο χωριό Μάκρη Μακρακώμης έως και της κοιμήσεως του.

Εξεδήμησε προς Κύριον αιφνιδίως το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου σε ηλικία 84 ετών.

Η Εξόδιος Ακολουθία του θα τελεσθεί την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, στις 11:00 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Μακρακώμης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου. Ας είναι η μνήμη του αιωνία.»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων