10/11/2018 10/11/2018 Με κατάνυξη εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος  την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 η  μνήμη του αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, του και χρηματίσαντος Ιεροκήρυκος της  Ιεράς Μητροπόλεως. Επίκεντρο των λαμπρών εορτασμών ήταν ο ομώνυμος Ιερός Ναός του Αγίου στην Νεάπολη Λαμίας στον οποίο κατά την διάρκεια των ακολουθιών ετέθη  προς προσκύνηση και αγιασμό των...
10 Νοεμβρίου, 2018 - 9:43
Τελευταία ενημέρωση: 10/11/2018 - 10:03

Η Ιερά Μητρ.Φθιώτιδος τίμησε τον Άγιο Νεκτάριο

Διαδώστε:
Η Ιερά Μητρ.Φθιώτιδος τίμησε τον Άγιο Νεκτάριο

Με κατάνυξη εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος  την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 η  μνήμη του αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, του και χρηματίσαντος Ιεροκήρυκος της  Ιεράς Μητροπόλεως.

Επίκεντρο των λαμπρών εορτασμών ήταν ο ομώνυμος Ιερός Ναός του Αγίου στην Νεάπολη Λαμίας στον οποίο κατά την διάρκεια των ακολουθιών ετέθη  προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών τεμάχιο Ιερού και ευωδιάζοντως Λειψάνου του Αγίου, το οποίο η Ιερά Μητρόπολη κατέχει ως ανεκτίμητο θησαυρό.

Το πρωί στον Πανηγυρικό Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  κ. Νικόλαος και στην συνέχεια προηξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος από Ιερείς και Διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τους ύμνους απέδωσαν Βυζαντινοί χοροί υπό την Διεύθυνση του καθηγητού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως και Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Λαμίας  κ. Ευθυμίου Τσούμα και του Λαμπαδαρίου και Προέδρου του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Ν. Φθιώτιδος κ. Γεωργίου Παλιούρα.

Στο τέλος της λαμπρής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης  κ. Νικόλαος προεχείρισε αναγνώστες της Ιεράς Μητροπόλεως δυο νέους, πνευματικά βλαστάρια της Ενορίας,  τον κ. Νικόλαο Κλασίνα, στέλεχος του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως μας και τον κ. Γεώργιο Παπαδόπουλο, ευχόμενος να έχουν καλή διακονία με φόβο, ζήλο και αγάπη στον Θεό και την Εκκλησία.

Προ της απολύσεως ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πρωτ. π. Γεώργιος Κάλλος εκ μέσης καρδίας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο  Μητροπολίτη  κ. Νικόλαο για την αγιαστική παρουσία του στην Εορτή , αλλά και για την συνεχή πατρική στήριξη που παρέχει στην Ενορία και στου νέους που την πλαισιώνουν,  ευχόμενος  έτη πολλά, γεμάτα υγεία, δύναμη και ευλογία από τον Θεό, δια πρεσβειών του αγίου Νεκταρίου.

 

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε και τα εορτάσιμα κόλλυβα προς τιμήν του αγίου και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλα.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μεταξύ των εκατοντάδων πιστών παρέστησαν: ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης συνοδευόμενος από  Αντιδημάρχους, εκπρόσωποι του στρατού, μαθητές του 5ου λυκείου Λαμίας συνοδευόμενοι από καθηγητές και τον Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Σπαλιώρα, μαθητές και εκπαιδευτικοί του παρακειμένου νηπιαγωγείου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων