20/12/2018 20/12/2018 Χθες πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Λαμίας η Χριστουγεννιάτικη Μουσική εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος. Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως: Πολυμελής Βυζαντινή Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως «Γερμανός ο Μελωδός», υπό την καθοδήγηση του Διευθυντού και Πρωτοψάλτου κ. Ανδρέου Ιωακείμ απέδωσε θαυμάσια επίκαιρους Χριστουγεννιάτικους ύμνους, τους οποίους προλόγιζε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμβρόσιος...
20 Δεκεμβρίου, 2018 - 22:39
Τελευταία ενημέρωση: 20/12/2018 - 22:42

Μουσική εκδήλωση στην Ι.Μ. Φθιώτιδος

Διαδώστε:
Μουσική εκδήλωση στην Ι.Μ. Φθιώτιδος

Χθες πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Λαμίας η Χριστουγεννιάτικη Μουσική εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως:

Πολυμελής Βυζαντινή Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως «Γερμανός ο Μελωδός», υπό την καθοδήγηση του Διευθυντού και Πρωτοψάλτου κ. Ανδρέου Ιωακείμ απέδωσε θαυμάσια επίκαιρους Χριστουγεννιάτικους ύμνους, τους οποίους προλόγιζε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμβρόσιος Αναστασίου, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αντινίτσης, σχολιάζοντας με τρόπο καταληπτό τα ιερά κείμενα των ύμνων στην βάση των Πατέρων της Εκκλησίας μας.

Την εκδήλωση ομόρφυνε με την παρουσία της και τις αγγελικές μελωδίες και η παιδική χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως μας, υπό την επιμέλεια του Μουσικολογιωτάτου Αρχιδιακόνου π. Ευσταθίου Κατόπη, η οποία απέδωσε με αρτιότητα παραδοσιακά κάλαντα του αγίου Δωδεκαημέρου, αποσπώντας το αυθόρμητο και παρατεταμένο χειροκρότημα όλων των παρακολουθούντων.

Εις το τέλος της Εκδηλώσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος απηύθυνε πατρικό χαιρετισμό εκφράζοντας εν πρώτοις τα θερμά του συγχαρητήρια στο Χοράρχη κ. Ιωακείμ, τον Αρχιδιάκονο π. Ευστάθιο, τον ομιλητή, τους χορωδούς και φυσικά τα παιδιά για την επιτυχία της εκδηλώσεως και για τον κόπο που κατέβαλλαν και χαρακτηριστικά ανέφερε:

« Συγχαίρω και όλους τους Άρχοντες και όλους εσάς που απόψε με την παρουσία σας τιμήσατε τα παιδιά μας. Η καθιερωμένη αυτή εκδήλωση, κάθε χρόνο προθερμαίνει τις καρδιές μας για να πλησιάσουμε το μεγάλο γεγονός των Χριστουγέννων, την Μητρόπολη των Εορτών.

Το κυριότερο δίδαγμα που μπορούμε να λάβουμε όλοι μας είναι, ότι η Εορτή της Γεννήσεως του Χριστού εκφράζει την συγκατάβαση του Θεού. Ο Θεός έγινε άνθρωπος, ντύθηκε την ανθρώπινη φύση και μας έδωκε το παράδειγμα της ταπεινώσεως. Ο άνθρωπος υψώνεται μέσα από την ταπείνωση, με την συγκατάβασή του προς όλους, ο άνθρωπος αγιάζεται.

Αυτές τις ημέρες περιμένουμε όλοι τα δώρα της Γεννήσεως, την Ειρήνη, την Ευδοκία, την Δοξολογία του Θεού, την Ευτυχία. Όλα αυτά έρχονται όταν προηγηθεί η δική μας συγκατάβαση. Η εγωπάθεια, μας έχει κάνει σκληρούς προς τον πλησίον. Ο Χριστός όμως μας δείχνει το παράδειγμα. «Συγκαταβαίνων ὁ Σωτήρ, τῷ γένει τῶν ἀνθρώπων». Εάν το μήνυμα αυτό το βιώσει ο καθένας από εμάς αγιάζεται. Ο Θεός γεννάται ως άνθρωπος για να αναγεννήσει με την ταπείνωσή του και με την χάρη του τον άνθρωπο. Μέσα σε μία κοινωνία, όπως είναι η σημερινή παγκοσμίως, κοινωνία εγωπάθειας, μίσους, αναστατώσεως και ανατροπών, η Εκκλησία ανοίγει την πόρτα της για όλους στην όντως ζωή.

Εύχομαι να ζήσετε με τον τρόπο αυτό την ημέρα της Γεννήσεως και όλες τις Εορτές του αγίου Δωδεκαημέρου και ο Θεός να σκεπάσει με την Χάρη Του και την αγάπη Του τον κόσμο ολόκληρο και ιδιαιτέρως την Πατρίδα μας και να αξιωνόμαστε πάντοτε να βιώνουμε το μήνυμα της Γεννήσεως του Χριστού , το οποίο είναι μήνυμα ταπεινώσεως, συγχωρητικότητος, ανεξικακίας και αγάπης. Καλά Χριστούγεννα!»

Την εκδήλωση ετίμησαν με την παρουσία τους: ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Διοικητής του ΚΕΥΠ Ταξίαρχος Βασίλειος Μπέλλος, εκπρόσωπος της Αστυνομίας, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαιδεύσεως Στερεάς Ελλάδος κ. Χρήστος Δημητρίου, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Μακρυγιάννης, ο Νομικός Σύμβουλος της Ιεράς Μητροπόλεως μας κ. Γεώργιος Δούμας, η τ. Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Ελένη Μακρή, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγάθωνος Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Γερμανός Γιαντσίδης, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καμένων Βούρλων Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Σεραφείμ Μαργαρίτης, πολλοί Ιερείς από την πόλη της Λαμίας και πλήθος πιστών.

Η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση μετεδόθη ζωντανά από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως μας (89,4 fm) και μαγνητοσκοπήθηκε από το Τηλεοπτικό κανάλι «Star Κεντρικής Ελλάδος» και θα προβληθεί στις 24 Δεκεμβρίου και ανήμερα των Χριστουγέννων μετά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων