31/10/2018 31/10/2018 Την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  κ. Νικόλαος, συνοδευόμενος από τον Ιδιαίτερο Γραμματέα του π. Αθανάσιο Κυρίτση και τον Αρχιερατικό Επίτροπο Σπερχειάδος π. Δημήτριος Κυρίτση,   μετέβη στην πόλη της Μακρακώμης και συγκεκριμένα επισκέφθηκε  τον υπό ανέγερση Ιερό Ναό του Οσίου Παϊσίου. Ο Ναός ανεγείρεται σε μια έκταση δυο στρεμμάτων έξω από τη Μακρακώμη, δωρεά...
31 Οκτωβρίου, 2018 - 18:44

Ο Μητρ.Φθιώτιδος στη Μακρακώμη

Διαδώστε:
Ο Μητρ.Φθιώτιδος στη Μακρακώμη

Την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  κ. Νικόλαος, συνοδευόμενος από τον Ιδιαίτερο Γραμματέα του π. Αθανάσιο Κυρίτση και τον Αρχιερατικό Επίτροπο Σπερχειάδος π. Δημήτριος Κυρίτση,   μετέβη στην πόλη της Μακρακώμης και συγκεκριμένα επισκέφθηκε  τον υπό ανέγερση Ιερό Ναό του Οσίου Παϊσίου.

Ο Ναός ανεγείρεται σε μια έκταση δυο στρεμμάτων έξω από τη Μακρακώμη, δωρεά της κυρίας Αργυρώς Τσαμάρα,  η οποία κατάγεται από τη Μακρακώμη και διαμένει στην Αθήνα. Ο τόπος είναι κατάφυτος από κυπαρίσσια και άλλα δέντρα και θυμίζει το κελί του Οσίου Παϊσίου στο Άγιον Όρος. Μπροστά του απλώνεται η κοιλάδα του Σπερχειού και στο βάθος διακρίνεται η πόλις της Λαμίας.

Ο Σεβασμιώτατος επέβλεψε την πορεία των εργασιών, οι οποίες διεξάγονται με γοργούς ρυθμούς. Είναι ήδη έτοιμη η αίθουσα του ισογείου του Ναού, η οποία θα χρησιμοποιείται ως Πνευματικό κέντρο και συνεχίζεται η ανέγερση του κυρίως Ναού .

Στη συνέχεια ο  Σεβασμιώτατος   επισκέφθηκε το Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως  «Μέριμνα Γήρατος Αθανάσιος και Μαίρη Ακρίδα Σπερχειάδος» όπου για αρκετή ώρα είχε μια ευχάριστη επικοινωνία με τους τροφίμους και το προσωπικό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων