07/01/2019 07/01/2019 Στην αποκλεισμένη από τη σφοδρή χιονόπτωση, Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Δαμάστας μετέβη σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, Εορτή της Συνάξεως του Τιμίου, Ενδόξου, Προφήτου, Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου όπου χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία και ευχήθηκε εις την άγουσα τα ονομαστήριά της, Οσιολογιωτάτη Καθηγουμένη Γερόντισσα Ιωάννα, την Ιατρό, να έχει την...
07 Ιανουαρίου, 2019 - 17:52

Ο Μητρ. Φθιώτιδος στη χιονισμένη Ι.Μ. Δαμάστας

Διαδώστε:
Ο Μητρ. Φθιώτιδος στη χιονισμένη Ι.Μ. Δαμάστας

Στην αποκλεισμένη από τη σφοδρή χιονόπτωση, Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Δαμάστας μετέβη σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, Εορτή της Συνάξεως του Τιμίου, Ενδόξου, Προφήτου, Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου όπου χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία και ευχήθηκε εις την άγουσα τα ονομαστήριά της, Οσιολογιωτάτη Καθηγουμένη Γερόντισσα Ιωάννα, την Ιατρό, να έχει την ευλογία του Θεού, υγεία και να δίδει η Παναγία η Δαμάστα δύναμη σε αυτή και στην 15μελή αδελφότητα, της οποίας προΐσταται δια να συνεχίσει το πνευματικό έργο της Ιστορικής αυτής Ιεράς Μονής.

Ακολούθως στην τραπεζαρία της Μονής ο Σεβασμιώτατος με την συνοδεία του και οι παριστάμενοι προσκυνητές δέχτηκαν την ζεστή φιλοξενία της Γερόντισσας Ιωάννας και της αδελφότητος και ο Σεβασμιώτατος επικοινώνησε με τον εντεταλμένο Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδος, Υπεύθυνο Πολιτικής προστασίας κ. Αθανάσιο Καρακάντζα και τον παρεκάλεσε μέσα στη μάχη την οποία δίδουν με τον χιονιά και τον πάγο σε όλη την ορεινή Φθιώτιδα να καταβάλλουν ακόμα μια προσπάθεια ώστε να διανοιχθεί ο δρόμος που οδηγεί στην ιερά Μονή και έτσι να είναι πιο ασφαλής η πρόσβαση για τους προσκυνητές. Ο κ. Καρακάντζας με προθυμία διαβεβαίωσε τον Σεβασμιώτατο, ότι τις επόμενες ώρες ο δρόμος θα ανοίξει ως την Ιερά Μονή. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το χιόνι στο μοναστήρι ξεπερνά ακόμη το 1,5 μέτρο.

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων