12/11/2018 12/11/2018 Λαμπρό Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του νέου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, τελέσθηκε την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλείου Λαρίσης. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος, συνοδευόμενος από τον Αρχιδιάκονό του π. Ευστάθιο Κατόπη μετέβη στην πόλη της Λάρισας, προκειμένου να συμμετάσχει στο Πολυαρχιερατικό Συλλέιτουργο, στο οποίο...
12 Νοεμβρίου, 2018 - 17:03
Τελευταία ενημέρωση: 12/11/2018 - 17:08

Ο Φθιώτιδος Νικόλαος στην Αρχιερατική Θ. Λειτουργία του νέου Μητρ. Λαρίσης

Διαδώστε:
Ο Φθιώτιδος Νικόλαος στην Αρχιερατική Θ. Λειτουργία του νέου Μητρ. Λαρίσης

Λαμπρό Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του νέου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, τελέσθηκε την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλείου Λαρίσης. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος, συνοδευόμενος από τον Αρχιδιάκονό του π. Ευστάθιο Κατόπη μετέβη στην πόλη της Λάρισας, προκειμένου να συμμετάσχει στο Πολυαρχιερατικό Συλλέιτουργο, στο οποίο συμμετείχαν κι οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες : Αυλώνος κ. Χριστόδουλος, Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Κερκύρας κ. Νεκτάριος, Κυθήρων κ. Σεραφείμ, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Ιλίου κ. Αθηναγόρας, Κίτρους κ. Γεώργιος, Ελασσώνος κ. Χαρίτων, Θεσσαλιώτιδος κ.Τιμόθεος και Τρίκκης κ. Χρυσόστομος.

Τον Θείο Λόγο εκήρυξε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα ο νέος Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, ο οποίος ανέλυσε την Αποστολική περικοπή και αναφέρθηκε στην αυτοσυνείδησία των Χριστιανών και στην σημασία των θαυμάτων μέσα στην Εκκλησία.

Προ της απολύσεως ο Μητρ. Λάρισας ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας του τους αγίους Αρχιερείς δια την παρουσία τους και κατά την ενθρόνιση αλλά και κατά την πρώτη του Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά του Καθέδρα και ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ. Νικόλαο για την πατρική στήριξη και φροντίδα, την οποία του παρείχε από τα παιδικά του χρόνια, για τους δύο πρώτους βαθμούς της Ιερωσύνης που του χάρισε και για την συνεχή αγάπη που του προσφέρει. Ο νέος Μητροπολίτης ευχαρίστησε επίσης και τον ευλογημένο κλήρο και λαό της Λάρισας για τα έκδηλα συναισθήματα και τις επευφημίες με τις οποίες τον υποδέχθηκαν.

Τέλος μετά την διανομή του αντιδώρου ο κ. Ιερώνυμος δεξιώθηκε τους αγίους Αρχιερείς και τους επισήμους στο Επισκοπείο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων