03/01/2019 03/01/2019 Με ιδιαίτερη ευλάβεια και σε κατανυκτικό κλίμα εορτάστηκε το διήμερο 2 & 3 Ιανουαρίου, η μνήμη της ευρέσεως και ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του αγίου Μεγαλομάρτυρος Εφραίμ του νεοφανούς και θαυματουργού στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος. Επίκεντρο του εορτασμού, το μοναδικό σε όλη την Φθιώτιδα Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου στο συγκρότημα του Πνευματικού – Διοικητικού Κέντρου...
03 Ιανουαρίου, 2019 - 20:45
Τελευταία ενημέρωση: 03/01/2019 - 20:37

Πανηγυρικά εόρτασαν τον Άγιο Εφραίμ στη Λαμία

Διαδώστε:
Πανηγυρικά εόρτασαν τον Άγιο Εφραίμ στη Λαμία

Με ιδιαίτερη ευλάβεια και σε κατανυκτικό κλίμα εορτάστηκε το διήμερο 2 & 3 Ιανουαρίου, η μνήμη της ευρέσεως και ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του αγίου Μεγαλομάρτυρος Εφραίμ του νεοφανούς και θαυματουργού στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος. Επίκεντρο του εορτασμού, το μοναδικό σε όλη την Φθιώτιδα Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου στο συγκρότημα του Πνευματικού – Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως.

Την Τετάρτη το απόγευμα τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, όπου το Θείο Λόγο εκήρυξε ο Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως  Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Βαρθολομαίος Κάσσης. Ανήμερα της Εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάχροντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Νικολάου παρουσία πολλών Ιερέων. Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία τελέσθηκε στην μεγάλη θερμαινόμενη αίθουσα του Πνευματικού -Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως μας. Στις Ιερές ακολουθίες έψαλλε Βυζαντινός χορός νέων, υπό την Διεύθυνση του Διευθυντού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και Πρωτοψάλτου κ. Ανδρέου Ιωακείμ. Ιδιαίτερη ευλογία απετέλεσε για όλους η παρουσία τεμαχίου του Ιερού Λειψάνου του Αγίου, το οποίο κατέχει η Ιερά Μητρόπολις μας ως ατίμητο θησαυρό, το οποίο και προσεκόμισε το πρωί ο Ποιμενάρχης μας.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ωμίλησε στους παρισταμένους πιστούς και τους νέους, καθώς και σ’ αυτούς που παρακολουθούσαν τη Θεία Λειτουργία μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως για τον μεγάλο άγιο Εφραίμ τον νεοφανή και Θαυματουργό αναφέροντας πως, οι άγιοι είναι το μεγάλο δώρο παρηγοριάς και ενδυμανώσεως του Θεού προς στους ανθρώπους.

«Η αγάπη μας για τον άγιο Εφραίμ, μας συνεκάλεσε όλους σήμερα εδώ, δια να τιμήσουμε την μνήμη του και να προσευχηθούμε στον μεγάλο αυτό άγιο για προσωπικά και οικογενειακά προβλήματα και παρά τον χιονιά, όλοι αισθανθήκαμε την γλυκιά ζεστασιά της Θείας Λειτουργίας. Το μήνυμα που δίδει ο άγιος Εφραίμ σήμερα στην εορτή του είναι: «Οι άγιοι είναι το μεγάλο δώρο του Θεού προς τους ανθρώπους. Είναι οι μεσολαβητές μας προς τον Θεό και οι προστάτες της ζωής μας. Να καταφεύγουμε με την προσευχή μας σ’ αυτούς και να είμεθα βέβαιοι, ότι ο Θεός θα πραγματοποιήσει το αίτημά μας κατά τις ανάγκες μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων