25/11/2018 25/11/2018 Με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Νικολάου, πολλών ιερέων και πλήθους συγγενών και πιστών τελέσθηκε το Σάββατο 24 Νοεμβρίου το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της αειμνήστου πρεσβυτέρας Μελανίας Παρλαβάντζα, συζύγου του π. Αθανασίου Παρλαβάντζα, Εφημερίου της Ενορίας του αγίου Γεωργίου Φραντζή, η οποία έφυγε από την ζωή νικημένη από την επάρατο νόσο σε ηλικία 40 ετών....
25 Νοεμβρίου, 2018 - 15:22

Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο αειμνήστου Πρεσβυτέρας Μελανίας Παρλαβάντζα

Διαδώστε:
Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο αειμνήστου Πρεσβυτέρας Μελανίας Παρλαβάντζα

Με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Νικολάου, πολλών ιερέων και πλήθους συγγενών και πιστών τελέσθηκε το Σάββατο 24 Νοεμβρίου το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της αειμνήστου πρεσβυτέρας Μελανίας Παρλαβάντζα, συζύγου του π. Αθανασίου Παρλαβάντζα, Εφημερίου της Ενορίας του αγίου Γεωργίου Φραντζή, η οποία έφυγε από την ζωή νικημένη από την επάρατο νόσο σε ηλικία 40 ετών.

Στην Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό της Παναγίας χοροστάτησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος.

Στο κήρυγμά του, αρχικά επαίνεσε τους πιστούς της Ενορίας, οι οποίοι συμμετέχουν δια της προσευχής στο βαρύ πένθος του Ιερέως τους κάνοντας πράξη το: «κλαίειν μετά κλαιόντων» (Ρωμ. 12 – 15), του Αποστόλου Παύλου, το οποίο δείχνει την γεναιότητα της ψυχής των πιστών και την γνήσια χριστιανική πίστη.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος με λόγια αγάπης αναφέρθηκε στην μακαριστή πρεσβυτέρα, η οποία επί 2 χρόνια σήκωσε αγογγύστως τον βαρύ σταυρό της ασθενείας της έχοντας συνκυρηναίο τον Ιερέα σύζυγό της, τα δύο μικρά κορίτσια της Νεκταρία και Αλίκη και τους γονείς της και ευχήθηκε ο Κύριος να την αναπαύει αιωνίως στην αγκαλιά Του.

« Η δύναμη των χριστιανών είναι η ανάσταση του Κυρίου μας», είπε χαρακτηριστικά ο Ποιμενάρχης μας και με παρηγορητικούς λόγους ωμίλησε για την πίστη μας εις την Ανάσταση του Χριστού, η οποία μας δίδει ελπίδα και χαρά με την οποία ο πιστός βρίσκει παρηγοριά εις το πένθος και την στεναχώρια του αποχωρισμού. Τέλος παρότρυνε τον π. Αθανάσιο, τις κόρες τους και όλους τους συγγενείς να μείνουν δυνατοί εις την πίστη τους και με καρτερία να σηκώσουν τον σταυρό του αποχωρισμού και ο Κύριος θα απαλύνει τον πόνο τους.

Ακολούθως σε συγκινησιακό κλίμα τελέσθηκε το Ιερό μνημόσυνο εις το τέλος του οποίου ο π. Αθανάσιος με λόγια ειλικρινούς αγάπης ευχαρίστησε εγκαρδίως τον Σεβασμιώτατο δια την πατρική στήριξη και αγάπη με την οποία περιέλαβε τον ίδιο, την αείμνηστο σύζυγό του και τα παιδιά τους από την πρώτη κιόλας στιγμή της διαγνώσεως της ασθενείας ,αλλά και τώρα εις το πένθος τους.

Τέλος ο π. Αθανάσιος εζήτησε τις προσευχές όλων για την ανάπαυση της ψυχής της πολυαγαπημένης πρεσβυτέρας του καθώς και για τον ίδιο, ώστε να φανεί δυνατός κρατώντας ψηλά την ιερωσύνη του και να γίνει άξιος πατέρας και της Ενορίας του και των παιδιών του.

Μετά το πέρας του Ιερού μνημοσύνου εκ μέρους της οικογενείας εδόθη σε όλους καφές εις μνήμην της πρεσβυτέρας Μελανίας σε κεντρικό κατάστημα του χωριού.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων