18/07/2019 18/07/2019 Με την ευχή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος, κ. Νικολάου, η Ενορία του αγίου Βασιλείου Σ.Σ. Λιανοκλαδίου πραγματοποίησε επιτυχώς τετραήμερη Προσκυνηματική στο νησί της Λέσβου από τις 12 έως 15 Ιουλίου. Οι περί τους 60 Προσκυνητές με επικεφαλής τον Προϊστάμενο – Εφημέριο της Ενορίας π. Νικόλαο Καρανάσιο μετέβησαν αεροπορικώς στο νησί της Μυτιλήνης και...
18 Ιουλίου, 2019 - 15:20

60 Προσκυνητές από τον Άγιο Βασίλειο Σ.Σ. Λιανοκλαδίου στο νησί της Λέσβου

Διαδώστε:
60 Προσκυνητές από τον Άγιο Βασίλειο Σ.Σ. Λιανοκλαδίου στο νησί της Λέσβου

Με την ευχή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος, κ. Νικολάου, η Ενορία του αγίου Βασιλείου Σ.Σ. Λιανοκλαδίου πραγματοποίησε επιτυχώς τετραήμερη Προσκυνηματική στο νησί της Λέσβου από τις 12 έως 15 Ιουλίου.

Οι περί τους 60 Προσκυνητές με επικεφαλής τον Προϊστάμενο – Εφημέριο της Ενορίας π. Νικόλαο Καρανάσιο μετέβησαν αεροπορικώς στο νησί της Μυτιλήνης και αρχικά επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή των Νεοφανών και Θαυματουργών αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, όπου έγιναν δεκτοί με εγκαρδιότητα από την Καθηγουμένη της Μονής Γερόντισσα Ταβιθά και την γυναικεία Αδελφότητα.

Στο Μοναστήρι προσεκύνησαν τους τάφους και τα Ιερά λείψανα των Νεοφανών αγίων και έμαθαν από την Γερόντισσα για την Ιστορία της Μονής, για τα Μαρτύρια των Αγίων και για την θαυματουργική αποκάλυψη τους. Στη συνέχεια μετέβησαν στο χωριό Μανταμάδο και συγκεκριμένα στο Προσκύνημα του Ταξιάρχη Μιχαήλ όπου και διέμειναν για τέσσερις ημέρες.

Εκεί τους υποδέχτηκε ο Προϊστάμενος του Προσκυνήματος π. Ευστράτιος Δήσσος με τους συνεργάτες του και όλες τις ημέρες είχαν την ευκαιρία να συναναστραφούν μαζί του και να μάθουν πολλά για το σπουδαίο αυτό προσκύνημα και τα σπουδαία θαύματα του Ταξιάρχη που επιτελούνται καθημερινά .

Το Σάββατο 13 Ιουλίου τελέσθηκε στον Προσκυνηματικό Ναό θεία Λειτουργία με αρτοκλασία. Το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε ο π. Νικόλαος.

Στους προσκυνητές ωμίλησε ο π. Ευστράτιος για την εορτή της συνάξεως του Αρχαγγέλου Γαβριήλ και τους ευχήθηκε να έχουν μια ευχάριστη διαμονή στο νησί και πάντοτε στην ζωή τους την προστασία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Ακολούθως, ο πατήρ Νικόλαος ευχαρίστησε τον πατέρα Ευστράτιο για την φιλοξενία και για ότι έχει προσφέρει ο ίδιος και το προσκύνημα στην Ενορία του Αγίου Βασιλείου.

Την Κυριακή 14 του μηνός μετά τη Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στο προσκύνημα, οι Φθιώτες προσκυνητές επισκέφθηκαν την ιερά μονή Λειμώνος όπου τους υποδέχτηκε ο Ηγούμενος της μονής και Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Μηθύμνης Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Νικόδημος και προσκύνησαν την Τιμία και Μυροβλίζουσσα Κάρα του Αγίου Ιγνατίου Επισκόπου Μηθύμνης.

Όλες αυτές τις ημέρες οι συμμετέχοντες στην εκδρομή είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και άλλους πνευματικούς και ιστορικούς προορισμούς του νησιού.

Τη Δευτέρα το πρωί μετά τη Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο π. Νικόλαος στον προσκυνηματικό Ναό και το πρωινό, ανεχώρησαν για την πόλη της Μυτιλήνης και το απόγευμα επιβιβάστηκαν στο αεροπλάνο για την επιστροφή.

Ο π. Νικόλαος ευχαρίστησε όλους για τη συμμετοχή τους στην προσκυνηματική εκδρομή και τους ευχήθηκε να έχουν καλό υπόλοιπο του καλοκαιριού και ο Ταξιάρχης να φυλάσσει αδιαλείπτως αυτούς και τις οικογένειές τους.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων