11/04/2019 11/04/2019 Η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος μετά θλίψεως ανακοινώνει εις το χριστεπώνυμο πλήρωμα, ότι το απόγευμα της Δευτέρας 8 Απριλίου εκοιμήθη εν Κυρίω εις την οικία της στην Κηφισιά σε ηλικία 88 ετών, η ερίτιμος σύζυγος του Μεγάλου Ευεργέτου της Ιεράς Μητροπόλεως μας και της Δυτικής Φθιώτιδος Αθανασίου Ακρίδα, αείμνηστη Μαίρη Ακρίδα. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος,...
11 Απριλίου, 2019 - 10:14

Αγγελία Εκδημίας αειμνήστου Μαίρης Ακρίδα

Διαδώστε:
Αγγελία Εκδημίας αειμνήστου Μαίρης Ακρίδα

Η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος μετά θλίψεως ανακοινώνει εις το χριστεπώνυμο πλήρωμα, ότι το απόγευμα της Δευτέρας 8 Απριλίου εκοιμήθη εν Κυρίω εις την οικία της στην Κηφισιά σε ηλικία 88 ετών, η ερίτιμος σύζυγος του Μεγάλου Ευεργέτου της Ιεράς Μητροπόλεως μας και της Δυτικής Φθιώτιδος Αθανασίου Ακρίδα, αείμνηστη Μαίρη Ακρίδα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος, εκφράζοντας την συμπαράστασή της Ιεράς Μητροπόλεως δια την εκδημία της, έδωκε την εντολή κατά την Εξόδιο Ακολουθία, η οποία θα τελεσθεί την Παρασκευή 12 Απριλίου στις 12.45 μ.μ. εις τον Ιερό Ναό αγίας Παρασκευής Σπερχειάδος προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας:

– Να παραστούν άπαντες οι Ιερείς των Αρχιερατικών Περιφερειών Μακρακώμης, Τημφρηστού και Σπερχειάδος – Γαρδικίου.

– Να αναρτηθούν μεσίστιες οι σημαίες του Ιδρύματος « Μέριμνα Γήρατος Αθανάσιος και Μαίρη Ακρίδα, Σπερχειάδος ».

– Κατά την Θεία Λειτουργία της Ε’ Κυριακής των Νηστειών 14 Απριλίου ε.ε. να μνημονευθούν εις την Μεγάλη Είσοδο τα ονόματα των Μεγάλων Ευεργετών της Ιεράς Μητροπόλεως Αθανασίου και Μαρίας Ακρίδα από όλους τους Ιερείς της Μητροπολιτικής μας Περιφερείας, υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως αυτών.

 

 

Λίγα λόγια για την αείμνηστη Μαίρη Ακρίδα

Η αείμνηστη Μαίρη Ακρίδα εγενήθη εις την Μακεδονία από ευσεβείς γονείς το έτος 1931 και είχε σπουδάσει Νομικά.

Ενυμφέμφθη τον Αθανάσιο Ακρίδα από την Σπερχειάδα και όλα τα χρόνια του κοινού τους βίου στάθηκε στο πλευρό του ως γνήσια χριστιανή σύζυγος.

Ο αείμνηστος Μέγας Ευεργέτης Αθανάσιος Ακρίδας, διακρινόταν για την αρχοντιά του και την Ελληνική λεβεντιά του καθώς και για τα φιλάνθρωπα αισθήματα της καρδίας του. Ανοικοδόμησε εκ βάθρων και εξόπλισε πλήρως το «Ίδρυμα Μέριμνα Γήρατος Αθανάσιος και Μαίρη Ακρίδα Σπερχειάδος» και το εδώρησε εις την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, εις το οποίο βρίσκουν καταφύγιο, θαλπωρή και αγάπη εις την αγκαλιά της Εκκλησίας οι απόμαχοι της ζωής, μνημονεύοντας το όνομά του εσαεί.

Αλλά η αγάπη του και το ενδιαφέρον του για την γενέτειρά του δεν σταμάτησε εκεί, καθώς προσέφερε πολλά και ωφέλιμα έργα εις ολόκληρη τη Δυτική Φθιώτιδα.

Κατασκεύασε το Συνεδριακό Κέντρο Σπερχειάδος, το νέο κτίριο του Δημαρχείου, ανήγειρε εκ βάθρων το « Μουσείο Ιστορίας και Λαογραφίας» και ανέπλασε την Κεντρική πλατεία της πόλεως, η οποία είναι αφιερωμένη στην Εθνική συμφιλίωση.

Το σπουδαίο έργο του αειμνήστου Αθανασίου Ακρίδα, συνέχισε μετά το θάνατό του, η ερίτιμος σύζυγος του. αείμνηστη Μαίρη Ακρίδα, η οποία και ετιμήθη δια το μεγάλο φιλανθρωπικό, κοινωνικό και πολιτιστικό έργο τους, υπό της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος με τον Μεγαλόσταυρο του Αποστόλου Παύλου, καθώς και από την Ιερά Μητρόπολή μας με το Χρυσό Μετάλλιο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ας είναι η μνήμη τους αιωνία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων