08/12/2022 08/12/2022 Άλλος ένας καρπός συνεργασίας, ο οποίος έχει ως στόχο την αναβάθμιση και καλλιέργεια των Δημοτών, την μουσική εκπαίδευση και παιδαγωγική εξέλιξη των παιδιών, αλλά και την συνέχιση και περιφρούρηση του πολιτισμού και της παράδοσης γεννήθηκε μεταξύ της Ιεράς Μητροπόλεως και του Δήμου Μακρακώμης. Στην ανοιχτή πρόσκληση συνεργασίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών προς όλους...
08 Δεκεμβρίου, 2022 - 10:35
Τελευταία ενημέρωση: 08/12/2022 - 10:42

Άλλος ένας καρπός συνεργασίας για το Ωδείο της Μητρόπολης Φθιώτιδος “Ρωμανός ο Μελωδός”

Διαδώστε:
Άλλος ένας καρπός συνεργασίας για το Ωδείο της Μητρόπολης Φθιώτιδος “Ρωμανός ο Μελωδός”

Άλλος ένας καρπός συνεργασίας, ο οποίος έχει ως στόχο την αναβάθμιση και καλλιέργεια των Δημοτών, την μουσική εκπαίδευση και παιδαγωγική εξέλιξη των παιδιών, αλλά και την συνέχιση και περιφρούρηση του πολιτισμού και της παράδοσης γεννήθηκε μεταξύ της Ιεράς Μητροπόλεως και του Δήμου Μακρακώμης.

Στην ανοιχτή πρόσκληση συνεργασίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών προς όλους ανεξαιρέτως τους φορείς και τους πολίτες, ανταποκρίθηκε και ο Δήμαρχος Μακρακώμης κ. Γεώργιος Χαντζής και ο Δήμος Μακρακώμης.

Παρουσία των τοπικών αρχών και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Γκούλου και Βορείου Ουγκάντας κ. Νεκταρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών και ο Δήμαρχος Μακρακώμης κ. Γεώργιος Χαντζής υπέγραψαν από κοινού Προγραμματική Σύμβαση Συνεργασίας μεταξύ της Ι.Μ. Φθιώτιδος και του Δήμου Μακρακώμης στα πλαίσια της ήδη υπάρχουσας λειτουργίας του παραρτήματος Σπερχειάδος – Μακρακώμης του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ».

Ο Δήμος Μακρακώμης προχώρησε στην λειτουργική και υλικοτεχνική αναβάθμιση της τοπικής αυτής εκκλησιαστικής δομής στηρίζοντας τεχνικά, κτιριακά και οικονομικά το παράρτημα.

Η νέα μουσική εκπαιδευτική δομή θα φέρει την γεωγραφική επωνυμία «Ωδείο Δυτικής Φθιώτιδας «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» ως Παράρτημα του κεντρικού Ωδείου της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδος με δυνατότητα λειτουργίας περιφερειακών τμημάτων του Παραρτήματος σε όλο το γεωγραφικό φάσμα του Δήμου Μακρακώμης.

Το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» από κοινού με το Δήμο Μακρακώμης και με πνεύμα ενότητας και συνεργασίας, θα συνεχίσει να πραγματοποιεί δημιουργικές δράσεις για τους ενδιαφερομένους της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Φθιώτιδος.

Το Ωδείο Δυτικής Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ», στεγάζεται σε χώρο του Δήμου Μακρακώμης αλλά και σε πνευματικά κέντρα ενοριών της Δυτικής Φθιώτιδος και αποτελεί ένα κέντρο μουσικής παράδοσης, όπου οι ενδιαφερόμενοι, σε σύγχρονες αίθουσες, διδάσκονται παραδοσιακά και κλασικά όργανα, Βυζαντινή Μουσική και Θεωρία Ευρωπαϊκής Μουσικής. Επίσης διαθέτει τμήματα προπαιδείας, χορωδίας καθώς και μουσικά σύνολα. Η παραπάνω υπηρεσία διδασκαλίας όλων των Σχολών από το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως εξυπηρετεί τους κατοίκους του Δήμου Μακρακώμης, καθώς δεν απαιτείται η μετάβασή τους εκτός των ορίων του Δήμου τους προκειμένου να διδάσκονται τα συγκεκριμένα διδακτικά αντικείμενα.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης συνεργασίας ο Δήμαρχος Μακρακώμης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι:

«Ο Δήμος Μακρακώμης έχει ως στόχο του την κάθε είδους ανάπτυξη της περιοχής και των κατοίκων της Δυτικής Φθιώτιδος. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Συμεών συνεχώς μας προσκαλεί και μας προκαλεί σε συνέργειες, που έχουν ως στόχο την ανάπτυξη και πνευματική καλλιέργεια όλων ανεξαιρέτως των κατοίκων κάθε περιοχής, ενώ με την εμπνευσμένη καθοδήγησή του και ευλογία του, ως Δήμος υλοποιούμε, αγκαλιάζουμε και στηρίζουμε τα οράματά του και κάθε τέτοια προσπάθεια της τοπικής Εκκλησίας, η οποία αναδεικνύει και εξελίσσει το επίπεδο της κοινωνίας μας, ενώ τον ευχαριστούμε γιατί συνεχώς μας δείχνει έμπρακτα την αγάπη του, την μέριμνά του και τις αγωνίες του για όλα τα πνευματικά του παιδιά, τους κατοίκους της ιστορικής και όμορφης Δυτικής Φθιώτιδος .

Το Ωδείο Δυτικής Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» είναι η μια νέα αρχή της μουσικής ανάπτυξης προγραμμάτων εκπαίδευσης, η οποία στοχεύει στη δημιουργία ολοκληρωμένων ανθρώπων με δυνατή προσωπικότητα και πλούσια μουσική παιδεία», ενώ ευχήθηκε σύντομα να υλοποιηθεί και ένας ακόμα στόχος και όραμα του Δήμου, η ίδρυση Δημοτικής Φιλαρμονικής του Δήμου Μακρακώμης.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών σε δηλώσεις του χαρακτηριστικά υπογράμμισε:

«Το Ωδείο Δυτικής Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» είναι καρπός συνεργασίας της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος και του Δήμου Μακρακώμης στο πλαίσιο του ποιμαντικού μου ενδιαφέροντος για άϋλες πνευματικές επενδύσεις στην ορεινή Δυτική Φθιώτιδα. Μετά την δημιουργικά δύο νέων μοναστηριών, την συνέχιση της ανέγερσης του Ναού του Αγίου Παϊσίου, την αναβάθμιση του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου της Σπερχειάδας, μετά την τοποθέτηση νέων ιερέων σε διάφορες ενορίες της περιοχής, έρχεται η ώρα δημιουργίας μιας δυνατής εκπαιδευτικής και πολιτιστικής δομής, η οποία θα κρατήσει τις παραγωγικές ηλικίες στην περιοχή και θα στηρίξει την οικογένεια στις δύσκολες εποχές που ζούμε. Το γεγονός ότι το Ωδείο της Δυτικής Φθιώτιδος Γερμανός ο Μελωδός ήδη αριθμεί εβδομήντα μαθητές και μαθήτριες μαρτυρεί και δηλώνει πολλά. Χαίρομαι που ο αγαπητός μου κ. Δήμαρχος έχει αντιληφθεί πλήρως την αναγκαιότητα και ωφελιμότητα αυτής της συνέργειας και έτσι φτάσαμε σήμερα σε αυτήν την ιστορική στιγμή».

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων