03/02/2021 03/02/2021 Κατόπιν ενεργειών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, μετά την Ενορία Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Καλαποδίου, απέκτησε μετά από πολύ καιρό μόνιμο ιερέα και η Ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δαμάστας, καθώς η εφημεριακή θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα καλυπτόταν εκ περιτροπής από ιερείς άλλων ενοριών της Φθιώτιδος. Ο νέος ιερέας, πρωτ. π. Ιωάννης Κόλλιας, προέρχεται από...
03 Φεβρουαρίου, 2021 - 18:47
Τελευταία ενημέρωση: 03/02/2021 - 17:47

Απέκτησε μόνιμο εφημέριο και η ενορία της Δαμάστας

Διαδώστε:
Απέκτησε μόνιμο εφημέριο και η ενορία της Δαμάστας

Κατόπιν ενεργειών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, μετά την Ενορία Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Καλαποδίου, απέκτησε μετά από πολύ καιρό μόνιμο ιερέα και η Ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δαμάστας, καθώς η εφημεριακή θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα καλυπτόταν εκ περιτροπής από ιερείς άλλων ενοριών της Φθιώτιδος.

Ο νέος ιερέας, πρωτ. π. Ιωάννης Κόλλιας, προέρχεται από την Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου και τον εγκατέστησε εκ προσώπου του Σεβασμιωτάτου, ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος.

Ο π. Άγγελος στο κήρυγμά του ωμίλησε για την Δεσποτική και Θεομητορική Εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου και μετέφερε τις εγκάρδιες και πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου προς το νέο Εφημέριο της Ενορίας και τους πιστούς, στους οποίους ο κ. Συμεών, κατά τις δύο επισκέψεις του στην ενορία της Δαμάστας, είχε υποσχεθεί την εν ευθέτω χρόνω κάλυψη της κενής θέσης του ιερέα, κάτι που έγινε πραγματικότητα πολύ πιο σύντομα από ό,τι αναμενόταν.

Ο π. Ιωάννης με θερμούς λόγους ευχαρίστησε στο πρόσωπο του Πρωτοσυγκέλλου τον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών, ο οποίος με πατρικά αισθήματα αληθινής αγάπης τον αγκάλιασε και τον δέχθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, προκειμένου να συνεχίσει εδώ την ιερατική του διακονία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων