21/02/2023 21/02/2023 Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή της Απόκρεω 19 Φεβρουαρίου 2023 η μεγάλη εορταστική φιλανθρωπική εκδήλωση του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος υπό τον τίτλο: «Και αυτόν τον δύσκολο χειμώνα δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο του. Κάνουμε Απόκριες όλοι μαζί». Στο προσκλητήριο αγάπης και αλληλεγγύης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών και στο κάλεσμα της τοπικής...
21 Φεβρουαρίου, 2023 - 15:50
Τελευταία ενημέρωση: 21/02/2023 - 15:54

Εκδήλωση του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Μητρόπολης Φθιώτιδος (ΒΙΝΤΕΟ/ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Εκδήλωση του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Μητρόπολης Φθιώτιδος (ΒΙΝΤΕΟ/ΦΩΤΟ)

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή της Απόκρεω 19 Φεβρουαρίου 2023 η μεγάλη εορταστική φιλανθρωπική εκδήλωση του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος υπό τον τίτλο: «Και αυτόν τον δύσκολο χειμώνα δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο του. Κάνουμε Απόκριες όλοι μαζί».

Στο προσκλητήριο αγάπης και αλληλεγγύης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών και στο κάλεσμα της τοπικής Εκκλησίας έδωσαν το παρών δύο  χιλιάδες περίπου κόσμου,  άνθρωποι όλων των ηλικιών από όλη την Φθιώτιδα, σύσσωμη η πολιτική, θεσμική και οικονομική ηγεσία του τόπου, ανάμεσα στους οποίους και εκατοντάδες παιδιά, τα οποία απασχολήθηκαν δημιουργικά καθ΄όλη την διάρκεια της εκδηλώσεως.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ανάγνωση από τον Άγιο Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. π. ΕφραίμΤριανταφυλλόπουλο συγχαρητήριας επιστολής του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου του Β΄ για την συμπλήρωση πέντε ετών από την εις Επίσκοπον χειροτονία του, καθώς και ευχαριστήριας επιστολής του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, για την συμπαράσταση του Σεβασμιωτάτου στην πρόσφατη δοκιμασία του σεισμού στην γείτονα χώρα, ενώ στην συνέχεια προβλήθηκε ένα σύντομο video με τις κυριότερες κοινωνικοπρονοιακές δομές της Ιεράς Μητροπόλεως, χορηγία της «AlterEgoMedia».

Η επιστολή του Οικουμενικού Πατριάρχη

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών παρουσίασε με λεπτομέρειες και με την βοήθεια πολυμέσων τον απολογισμό του κοινωνικού και προνοιακού έργου της τοπικής Εκκλησίας την τελευταία τριετία 2020-2021-2022, παρουσιάζοντας με αναλυτική ακρίβεια όλα τα σχετικά οικονομικά και στατιστικά στοιχεία.

Ιδιαίτερα ο κ. Συμεών ευχαρίστησε τους μεγάλους χορηγούς, τους 1280 δωρητές και τους 1800 εθελοντές, οι οποίοι στήριξαν το έργο της τοπικής Εκκλησίας την παρελθούσα τριετία για 68.000 ωφελουμένους. «Ανεκτίμητη περιουσία της Εκκλησίας είναι ο φιλόχριστος λαός της, ο οποίος ανάβοντας το κεράκι του μαζί με τις προσευχές του επενδύει στην αγάπη για τον πάσχοντα αδελφό. Όλο  αυτό το έργο της αγάπης και της προσφοράς σας προς τον πλησίον, είναι αυτό το κεράκι, το οποίο η Εκκλησία με σεβασμό και ιερότητα το αξιοποιεί για χάρη των αδυνάτων. Το κεράκι σας είναι η δύναμη της αγάπης σας», όπως χαρακτηριστικά τόνισε κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος.

Η επιστολή της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

Επίσης ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι: «Σήμερα δεν κάνουμε μόνο απολογισμό, αλλά μέσα από τον απολογισμό αυτό καταθέτουμε συγχρόνως τον προϋπολογισμό μας για τα χρόνια που έρχονται».

Στο τέλος της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος τίμησε εκ μέρους όλης της κοινωνίας τον Διονύσιο Αμπντιάϊ, αλβανικής καταγωγής, που γεννήθηκε και βαπτίστηκε στην Ελλάδα, έναν σύγχρονο ήρωα, ο οποίος πριν λίγες μέρες όρμησε μέσα σε ένα φλεγόμενο υπόγειο στο κέντρο της Λαμίας και έσωσε ένα βρέφος οικογένειας  Ρομά. Ο Σεβασμιώτατος απένειμε στον Διονύσιο  Αμπντιάϊ το μετάλλιο του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου εις ένδειξη τιμής και επαίνου για την πράξη αυτοθυσίας του.

Ο κ. Συμεών επίσης ευχαρίστησε και όλους τους δωρητές επαγγελματίες της Φθιώτιδος, οι οποίοι προσέφεραν σημαντικές χορηγίες και πάνω από 1000 δώρα.

Το εορταστικό μουσικό  πρόγραμμα της εκδηλώσεως επιμελήθηκαν 21 καλλιτέχνες, καθηγητές και καθηγήτριες του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «Γερμανός ο Μελωδός» υπό την Διεύθυνση του Δρ. κ. Ανδρέου Ιωακείμ.

Εξερχόμενοι από την εκδήλωση ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό  και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Ιωάννης Οικονόμου δήλωσαν στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητροπόλεως (89,4 Fm) τα ακόλουθα:

Ο Υπουργός των Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε: «Η σημερινή εκδήλωση ήταν εξαιρετική από πολλές απόψεις. Ως προς την παρουσίαση του πολυσχιδούς και πολυσήμαντου έργου που έχει επιτελεσθεί από την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος και τον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών τα τελευταία τρία χρόνια, έργο το οποίο το έχει αντιληφθεί ο κάθε πολίτης και κυρίως αυτός που έχει μεγαλύτερη ανάγκη, αλλά και μία εξαιρετική εκδήλωση, στην οποία είχαμε την ευκαιρία όλοι να μοιραστούμε την σημαντική προσφορά συμπατριωτών μας, μικρότερη ή μεγαλύτερη, έτσι ώστε μέσω της Εκκλησίας αλλά και του κοινωνικού απολογισμού αυτής να αποτυπωθεί πως γίνεται αναδιανομή των χρημάτων με τρόπο που επιβάλλει η κοινωνική δικαιοσύνη. Οι άξονες που παρουσιάστηκαν αποδεικνύουν το σημαντικό έργο που μπορεί να επιτελέσει η Εκκλησία συνολικά στην Ελλάδα και που επιτελείται εδώ στην Φθιώτιδα».

Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό κ. Ιωάννης Οικονόμου δήλωσε: «Μία συγκλονιστική εκδήλωση, μία συγκινητική ανταπόκριση του συνόλου των πολιτών της Φθιώτιδας, αναγνώριση της πολύ σπουδαίας δουλειάς που κάνει ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, από την ώρα που βρέθηκε στον τόπο μας. Μια έμπρακτη αναγνώριση της προσωπικότητοςτου, μια εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του για το σημαντικό έργο αλληλεγγύης που παράγει η Μητρόπολη Φθιώτιδος για όλες τις κοινωνικές ομάδες. Μια αφετηρία, ένας θεσμός που θα επαναλαμβάνεται και που μας δίνει την δυνατότητα να θυμόμαστε τις αξίες μας, τις ανθρωπιστικές μας ρίζες και το καθήκον μας να συνεισφέρουμε για την συνολική κοινωνική ευημερία, γιατί οι κοινωνίες πηγαίνουν μπροστά όταν όλοι οι άνθρωποι έχουν μερίδιο και συμμετοχή στην ευημερία, στην μόρφωση, στην σίτιση, στην ασφάλεια, στην έννοια του συνόλου της κοινωνίας  για το μέλλον τους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Μητροπολίτη μας κ. Συμεών που μας δίνει την δυνατότητα να εκφράσουμε και να θυμηθούμε αυτά τα βαθιά μας συναισθήματα».

Η επόμενη συνεστίαση της Ιεράς Μητροπόλεως θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023, στο Κατασκηνωτικό Κέντρο «Η Αγία Αικατερίνη» στο Καινούργιο Λοκρίδος και θα είναι αφιερωμένη στο εκπαιδευτικό και πολιτιστικό έργο της Μητροπόλεως, ενώ θα ακολουθήσει άλλη μια μεγάλη συνεστίαση την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Λοκρίδα, και θα είναι αφιερωμένη στο διοικητικό έργο της Μητροπόλεως.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων