05/06/2021 05/06/2021 Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, τέθηκε σε προσκύνηση προς ευλογία των πιστών αντίγραφο της Ιεράς και Θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας Δαμάστας από την ομώνυμη Γυναικεία Ιερά Μονή στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Δημητρίου Ελάτειας. Η εικόνα θα παραμείνει στον Ναό έως και αύριο, οπότε και θα κομισθεί στο χωριό Καλαπόδι.  Στην υποδοχή της...
05 Ιουνίου, 2021 - 11:45
Τελευταία ενημέρωση: 05/06/2021 - 11:38

Ελάτεια: Υποδοχή της θαυματουργής Παναγίας Δαμάστας

Διαδώστε:
Ελάτεια: Υποδοχή της θαυματουργής Παναγίας Δαμάστας

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, τέθηκε σε προσκύνηση προς ευλογία των πιστών αντίγραφο της Ιεράς και Θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας Δαμάστας από την ομώνυμη Γυναικεία Ιερά Μονή στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Δημητρίου Ελάτειας. Η εικόνα θα παραμείνει στον Ναό έως και αύριο, οπότε και θα κομισθεί στο χωριό Καλαπόδι. 

Στην υποδοχή της Ιερής Εικόνας και στην Ι. Παράκληση παρέστησαν ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Κόλλιας (εφημέριος Δαμάστας), ο πρεσβύτερος π. Δημήτριος Καλιακούδας (εφημέριος Λιλαίας – Ι. Μ. Φωκίδος ), ο πρεσβύτερος π. Χρήστος Καλιακούδας (εφημέριος Καλαποδίου) και ο πρεσβύτερος π. Οδυσσέας Γκούμας ( εφημέριος Ελάτειας).

Τον Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος κ. Θωμάς Κοντούνης.

Τα παλαιότερα χρόνια, το ευλογημένο αυτό έθιμο των κατοίκων της περιοχής άρχιζε από το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα, όταν η Ιερά αυτή Εικόνα αναχωρούσε από την Ιερά Μονή Δαμάστας, για να διανυκτερεύσει σε κάθε ένα, από τα τριάντα (30) περίπου χωριά που περιέρχετο.

Το φετινό πρόγραμμα της Εξόδου της Ιεράς Εικόνας από την ανωτέρω Ιερά Μονή προς Ευλογία των πιστών Χριστιανών ξεκίνησε και συνεχίζεται ως εξής:

Ιερός Ενοριακός Ναός Αγίου Δημητρίου Ελάτειας

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

*19:30 Υποδοχή Ιεράς Εικόνoς

*20:00 Ιερά Παράκληση

Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

*07:15 Θεία Λειτουργία

*19:00 Ιερό Ευχέλαιο

Κυριακή 6 Ιουνίου 2021

*07:00 Θεία Λειτουργία

*10:30 Αναχώρηση Ιεράς Εικόνας για το χωριό Καλαπόδι

Ιερός Ενοριακός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Καλαποδίου

Κυριακή 6 Ιουνίου 2021

*19:30 Υποδοχή Ιεράς Εικόνoς

*20:00 Εσπερινός

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

*07:15 Θεία Λειτουργία

*17: 30 Ιερά Παράκληση & Αναχώρηση της Ιεράς Εικόνας

H τήρηση των θεσπισμένων από την πολιτεία υγειονομικών μέτρων, για την αποτροπή της εξαπλώσεως της πανδημικής νόσου του κορωνοϊού (Covid-19) και των αποφάσεων της Ιεράς Συνόδου, είναι απαραίτητη προϋπόθεση, για την ομαλή εξέλιξη των πραγμάτων στα Ιερά προσκυνήματα.

Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα του άρθρου είναι από την έλευση της Ιεράς Εικόνας (4/06/2021) στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ελάτειας-Φθιώτιδος.

Κείμενο – Φωτογραφίες: Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων