27/09/2020 27/09/2020 Ατμόσφαιρα ιδιαίτερα εορταστική, κλίμα «ενθρονίσεως» επικράτησε σήμερα στον Ι. Ναό του Αγίου Δημητρίου στην Κάτω Τιθορέα, όπου ιερούργησε για πρώτη φορά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών μετά του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Χρυσοστόμου. Παρά το γεγονός ότι ο κ. Συμεών έχει ήδη επισκεφτεί ποιμαντικά πολλές φορές την Κάτω Τιθορέα αλλά και σχεδόν όλα τα...
27 Σεπτεμβρίου, 2020 - 22:54
Τελευταία ενημέρωση: 27/09/2020 - 22:59

«Ενθρόνιση» του Φθιώτιδος Συμεών στην Κάτω Τιθορέα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
«Ενθρόνιση» του Φθιώτιδος Συμεών στην Κάτω Τιθορέα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Ατμόσφαιρα ιδιαίτερα εορταστική, κλίμα «ενθρονίσεως» επικράτησε σήμερα στον Ι. Ναό του Αγίου Δημητρίου στην Κάτω Τιθορέα, όπου ιερούργησε για πρώτη φορά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών μετά του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Χρυσοστόμου.

Παρά το γεγονός ότι ο κ. Συμεών έχει ήδη επισκεφτεί ποιμαντικά πολλές φορές την Κάτω Τιθορέα αλλά και σχεδόν όλα τα χωριά της περιοχής του οικείου Δήμου, εντούτοις σήμερα πραγματοποιήθηκε, εξ αναβολής λόγω καραντίνας, η πρώτη του Θεία Λειτουργία παρουσία πλήθους κόσμου μέσα και έξω από τον Ναό και παρόντων όλων των Αρχών της Φθιώτιδος και πέραν αυτής.

 

 

 

 

 

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε «σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που ταράσσονται και δεν είναι προσαρμόσιμοι, που δυσκολεύονται και χάνουν τον δρόμο τους και αισθάνονται ταραχή όταν έρχεται μια ανατροπή, όταν αλλάζει ένα σχέδιο, όταν αισθάνονται ότι είναι μπροστά σε αδιέξοδο».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

Χαρακτηριστικά ο Σεβ. κ. Συμεών μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Ενώ η λογική του έμπειρου ψαρά Πέτρου του έλεγε ότι δεν έχει νόημα να ρίξει και πάλι τα δίχτυα, ο Χριστός του το ζητά και ο Πέτρος διακινδυνεύει και εμπιστεύεται τον Χριστό και ήταν τόσο θαυμαστή η αλιεία, που κόντεψαν να σχιστούν τα δίχτυα από το πλήθος των ιχθύων. Ο Χριστός δεν τον αφήνει να το δει ως έκτακτο γεγονός, το οποίο θα του δημιουργήσει εγωισμό, ότι τα κατάφερε και του λέει «από του νυν ανθρώπους έση ζωγρών».

Έζησες αυτό το θαύμα, αυτήν την ανατροπή της λογικής σου για να καταλάβεις, ότι αν θέλεις να γίνεις ψαράς ανθρώπων, αν θέλεις να προσελκύεις τους ανθρώπους για την αγάπη του Χριστού, αυτό δεν θα το πετύχεις με την πεπατημένη μόνο οδό της λογικής σου και της εμπειρίας σου, αλλά πρέπει να είσαι κάθε μέρα έτοιμος στη ζωή σου να μπορείς να πεις «Ἐπί τῷ ῥήματί σου χαλάσω τό δίκτυον».

Έρχεται ο Χριστός και λέει σε όλους μας και ιδιαίτερα σε όσους αισθάνονται απογοήτευση και νιώθουν την ανάγκη της παραίτησης: «μην απογοητεύεστε, μην παραιτείσθε, αλλά και μην εγκλωβίζεστε σε ένα δρόμο που μπορεί να είναι και στρεβλός, γιατί μας τον δίδαξε μια εσφαλμένη νοοτροπία. Έρχεται ο Χριστός και μας λέει «δες κάθε δυσκολία ως μια ευκαιρία. Μια ανατροπή στα σχέδιά σου, να είναι ο δίαυλος, που θα σε οδηγήσει στο Φως, το οποίο επιθυμείς.

Καλούμαστε συνεχώς να αντιμετωπίσουμε μπροστά μας το απροσδόκητο. Ζούμε με μια αγωνία και δεν ξέρουμε τι θα ξημερώσει. Όταν λοιπόν ζούμε με μια τέτοια αβεβαιότητα, είναι όσο ποτέ άλλοτε αναγκαίο να ετοιμαστεί η καρδιά μας, η ζωή μας και η ψυχή μας να εμπιστευθεί τον Θεό, να εμπιστευθεί αυτές τις άλλες ευκαιρίες και τις δυνατότητες να μπορεί να πει «Ἐπί τῷ ῥήματί σου χαλάσω τό δίκτυον», «επί τω ρήματί σου αναθεωρώ την ως τώρα στάση μου και αλλάζω πορεία».

 

 

 

 

 

 

 

Προ της απολύσεως προσεφώνησαν τον Σεβασμιώτατο με θερμά λόγια ο Προϊστάμενος της Ενορίας Πρωτ. π. Ευάγγελος Τσαπρούνης, η Δήμαρχος Αμφίκλειας – Ελάτειας κ. Αθανασία Στιβακτή και η κ. Στέλλα Κολοβού, ως εκπρόσωπος όλων των σχολείων και των συλλόγων της περιοχής.

Στο Αρχιερατικό συλλείτουργο παρέστησαν: οι Υπουργοί Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας και Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, οι Βουλευτές του Ν. Φθιώτιδος κ. Ιωάννης Οικονόμου, Γεώργιος Κοτρωνιάς, Θέμης Χειμάρας και Ιωάννης Σαρακιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος κ. Ηλίας Κυρμανίδης, η Δήμαρχος Αμφίκλειας – Ελάτειας κ. Αθανασία Στιβακτή με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδος κ. Δημήτριος Φούρλας, ο Πρόεδρος Εμποροβομηχάνων Ν. Φθιώτιδος κ. Γεώργιος Γιαννίτσης, καθώς και εκπρόσωποι πολλών φορέων και Συλλόγων της περιοχής.

Το Αρχιερατικό Συλλείτουργο μετεδόθη απευθείας από τηλεοράσεως μέσω του Τηλεοπτικού Σταθμού «Star Κεντρικής Ελλάδος», σε παγκόσμια εμβέλεια μέσω του δορυφόρου της «Hellas Sat», από ραδιοφώνου μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm), και μέσω άλλων τοπικών Ραδιοφωνικών Σταθμών και από το διαδίκτυο, μέσω Livestreaming από την Ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως.

Μετά την Θεία Λειτουργία ο κ. Συμεών επισκέφτηκε ποιμαντικά στα σπίτια τους γέροντες και γερόντισσες που λόγω ηλικίας και ασθενειών δεν είναι σε θέση να μετακινηθούν από το σπίτι τους, αλλά και όλους τους χώρους αναψυχής της κεντρικής πλατείας της Κάτω Τιθορέας κηρύσσοντας μάλιστα και την έναρξη των ποδηλατικών αγώνων, που οργανώθηκαν στην όμορφη αυτή περιοχή με την συμμετοχή πλήθους νέων ανθρώπων.

ΠΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου
Video: Star Κεντρικής Ελλάδος

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων