17/04/2020 17/04/2020 Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος ανακοινώνει ότι μετά το ατυχές και πειρασμικό συμβάν της πυρκαγιάς στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, την παρελθούσα Κυριακή των Βαΐων, 12 Απριλίου 2020, και κατόπιν συντονισμένης υπερπροσπάθειας, από σήμερα Μεγάλη Παρασκευή 17 Απριλίου 2020, τίθεται ο Μητροπολιτικός Ναός σε επαναλειτουργία κατά τα ισχύοντα την τρέχουσα περίοδο ένεκα...
17 Απριλίου, 2020 - 10:52
Τελευταία ενημέρωση: 17/04/2020 - 11:03

Επαναλειτουργεί ο Μητροπολιτικός Ναός Λαμίας μετά την πυρκαγιά

Διαδώστε:
Επαναλειτουργεί ο Μητροπολιτικός Ναός Λαμίας μετά την πυρκαγιά

Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος ανακοινώνει ότι μετά το ατυχές και πειρασμικό συμβάν της πυρκαγιάς στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, την παρελθούσα Κυριακή των Βαΐων, 12 Απριλίου 2020, και κατόπιν συντονισμένης υπερπροσπάθειας, από σήμερα Μεγάλη Παρασκευή 17 Απριλίου 2020, τίθεται ο Μητροπολιτικός Ναός σε επαναλειτουργία κατά τα ισχύοντα την τρέχουσα περίοδο ένεκα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Συμεών αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει για μια ακόμη φορά:

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την αποτελεσματική της επέμβαση και την έγκαιρη έκδοση των πρώτων πορισμάτων, που επιβεβαιώνουν την αιτία της πυρκαγιάς σε ατυχές συμβάν βραχυκυκλώματος.
Τον Αξιότιμο Δήμαρχο Λαμιέων κ. Ευθύμιο Καραΐσκο και τον Δήμο Λαμιέων που ανέλαβε εξ ολοκλήρου την δαπάνη των εξειδικευμένων εργασιών, που απαιτήθηκαν για την αποκατάσταση του Ναού ώστε να είναι σε θέση για να τεθεί εφεξής σε επαναλειτουργία.
Τον Πρόεδρο της Hellas Sat κ. Χριστόδουλο Πρωτοπαππά για την δωρεά διάθεση του δορυφορικού δικτύου, ώστε να είναι εφικτή η τηλεοπτική μετάδοση των Ιερών Ακολουθιών από το πρωί της Κυριακής των Βαΐων έως το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά, πολιούχου Λαμίας.
Τον Εξοχώτατο Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τους Βουλευτές μας κ. Ιωάννη Οικονόμου, κ. Γεώργιο Κοτρωνιά, κ. Θεμιστοκλή Χειμάρα και κ. Ιωάννη Σαρακιώτη, που εξεδήλωσαν αυθόρμητα και άμεσα την καρδιακή τους συμπαράσταση στη δοκιμασία μας, καθώς και τους λοιπούς αυτοδιοικητικούς άρχοντες και θεσμικούς εκπροσώπους της περιοχής μας.
Τα τοπικά ραδιοτηλεοπτικά, έντυπα, ηλεκτρονικά και διαδικτυακά Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως και Επικοινωνίας για την αμέριστη συμπαράσταση τους.
Τους ευλαβείς κληρικούς και λαϊκούς αδελφούς μας, τους εγγυς και τους μακράν, που με την προσευχή τους και τα μηνύματα τους μας στήριξαν ουσιαστικά και μας έδωσαν δύναμη, για να πράξουμε γρήγορα και αποτελεσματικά τα δέοντα.
Επίσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Συμεών εκφράζει την πατρική του ευαρέσκεια και συγχαίρει τον Άγιο Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Άγγελο Ανθόπουλο, ο οποίος είχε την ευθύνη και τον συντονισμό των εργασιών για την άμεση επαναλειτουργία του Ναού μαζί με τους κληρικούς και το προσωπικό του Ναού και τους εθελοντές αδελφούς, που έσπευσαν να βοηθήσουν τηρουμένων των προβλεπόμενων μέτρων ένεκα της πανδημίας.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών εκφράζει για μία ακόμη φορά την ευγνωμοσύνη του στην Προστάτιδα και Έφορο του Ναού μας, Υπεραγία Θεοτόκο, Παναγία την Ευαγγελίστρια, καθώς δια των Ακοιμήτων Πρεσβειών Της ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός μας χάρισε και πάλι το πλούσιο Αυτού Έλεος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων