22/04/2021 22/04/2021 Τα Ορφανοτροφεία Θηλέων και Αρρένων της πόλεως Λαμίας, επέλεξε να επισκεφθεί για ακόμη μία φορά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, αυτή τη φορά συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» κ. Κωστή Δήμτσα και τους εργαζομένους του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ» της «Αποστολής» και της Ι.Μ. Φθιώτιδος, προκειμένου να ευχηθούν...
22 Απριλίου, 2021 - 16:42
Τελευταία ενημέρωση: 22/04/2021 - 16:18

Επίσκεψη Μητροπολίτη Φθιώτιδος σε ορφανοτροφεία της Λαμίας

Διαδώστε:
Επίσκεψη Μητροπολίτη Φθιώτιδος σε ορφανοτροφεία της Λαμίας

Τα Ορφανοτροφεία Θηλέων και Αρρένων της πόλεως Λαμίας, επέλεξε να επισκεφθεί για ακόμη μία φορά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, αυτή τη φορά συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» κ. Κωστή Δήμτσα και τους εργαζομένους του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ» της «Αποστολής» και της Ι.Μ. Φθιώτιδος, προκειμένου να ευχηθούν καλό Πάσχα στα παιδιά και στο προσωπικό των κοινωφελών αυτών Ιδρυμάτων και να τους προσφέρουν γλυκίσματα και δώρα, λαμπάδες για την Ανάσταση, υγειονομικό υλικό, σχολικά είδη αλλά και το πολύ επίκαιρο βιβλίο «Μια φορά κι’ έναν κορωνοϊό» που έγραψαν οι μαθήτριες Λιέττα Ιωάννου και η Θάλεια Σιούτου και πολλές πολλές ευχές.

Η μητέρα του Ορφανοτροφείου Θηλέων κ. Σταυρούλα Πελέκη αλλά και ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας, στο οποίο ανήκει το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού κ. Δημήτριος Δρακάκης εξέφρασαν την συγκίνησή τους γι’ αυτήν την όμορφη κίνηση.

Με αφορμή τις επισκέψεις αυτές ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών σε δηλώσεις του υπογράμμισε:

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ» της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» και της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος σήμερα εν μέσῳ της πανδημίας και λίγο πριν το Πάσχα κάνει μια εκστρατεία αγάπης, μια επίσκεψη αγάπης, ένα ταξίδι αγάπης μέσα στην πόλη, μέσα σε κάποια άλλα παιδάκια, τα οποία βρίσκονται στο Ορφανοτροφείο Θηλέων, αλλά και στο Ορφανοτροφείο Αρρένων μοιράζοντας δώρα, μοιράζοντας ευχές, μοιράζοντας λαμπάδες για το Πάσχα και κυρίως στέλνοντας ένα μήνυμα αγάπης, αδελφοσύνης και μιας οικογένειας. Γιατί όλα τα παιδιά του κόσμου, όλα είναι μέλη μιας οικογένειας, γιατί έχουν κοινό Πατέρα τον Θεό Πατέρα μας, Μητέρα την Παναγία μας και προστάτες όλους τους Αγίους μας.
Έτσι λοιπόν σήμερα το προσωπικό του Κ.Δ.Α.Π. «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ», μαζί με τον Διευθυντή της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», τον κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα, ο οποίος έκανε τον κόπο να έλθει για μια ακόμη φορά από την Αθήνα, καθώς η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» είναι συνεχώς παρούσα εδώ στην Μητρόπολη μας, επισκεφθήκαμε αυτά τα σπίτια της αγάπης, που όπως έχω πει και άλλες φορές δεν είναι Ιδρύματα, δεν είναι χώροι ιδρυματικοί, αλλά είναι χώροι σπιτιού. Τα παιδιά εδώ είναι στο σπίτι τους, και μάλιστα στο Ορφανοτροφείο Θηλέων ιδιαίτερα έχουν μια ευλογημένη μάνα, την κυρία Σταυρούλα, της οποίας όλοι φιλούμε το χέρι, της καταθέτουμε τον σεβασμό μας, γιατί αν δεν υπήρχε αυτή η γυναίκα, και μόνο αυτή η γυναίκα, δεν θα υπήρχε αυτό το σπίτι και δεν θα υπήρχε αυτή η θαλπωρή και αυτή η αγάπη. Νομίζω ότι η πόλη μας ολόκληρη οφείλει από τώρα ένα αιώνιο ευχαριστώ σε αυτή την υπέροχη γυναίκα, την Σταυρούλα Πελέκη».

 

 

Ο κ. Δήμτσας επίσης σε δηλώσεις του ανέφερε:

«Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος βρισκόμαστε σήμερα στην Λαμία σε μια επίσκεψη αγάπης. Πρωταρχικός στόχος είναι να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους, που αντιμετωπίζουν προβλήματα αυτή την δύσκολη περίοδο. Αλλά η έκπληξη ήταν η επίσκεψη σ’ αυτό το σπίτι, σ’ αυτή την αγκαλιά, που έχει μικρά κορίτσια και η επόμενη επίσκεψη στα μικρά αγόρια, τα Ορφανοτροφεία της πόλης, τα οποία δεν είναι τίποτε άλλο από σπίτια αγάπης. Η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», ο Αρχιεπίσκοπος θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα σ’ αυτά τα παιδιά και σκοπός μας είναι να έχουν όλα τα εχέγγυα για την πρόοδο στην ζωή τους».

Να σημειωθεί ότι όλα τα στελέχη του ΚΔΑΠ «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ», που συμμετείχαν στην εκδήλωση, έχουν ήδη εμβολιαστεί στο πρόγραμμα εμβολιασμού των εκπαιδευτικών, ενώ όλοι είχαν υποβληθεί προηγουμένως σε διαγνωστικό τεστ κορωνοϊού.

 

 

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων