29/09/2023 29/09/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κύπρο, μετέβη την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, συνοδευόμενος από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα. Εκεί έγινε δεκτός από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Γεώργιο, ο οποίος τον καλωσόρισε για μια ακόμη φορά στην Κύπρο. Ο...
29 Σεπτεμβρίου, 2023 - 18:26
Τελευταία ενημέρωση: 29/09/2023 - 19:03

Επίσκεψη του Μητροπολίτη Φθιώτιδος στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Διαδώστε:
Επίσκεψη του Μητροπολίτη Φθιώτιδος στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κύπρο, μετέβη την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, συνοδευόμενος από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα.

Εκεί έγινε δεκτός από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Γεώργιο, ο οποίος τον καλωσόρισε για μια ακόμη φορά στην Κύπρο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος, πραγματοποίησαν ανταλλαγή απόψεων σχετικά με θέματα που απασχολούν την Κύπρο και τον Ελληνισμό.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Συμεών ευχαρίστησε και από κοντά τον Μακαριώτατο για την ευγενική πρόσκληση και παραχώρηση να προεξάρχει στην εορτή του Οσίου Νεοφύτου στην ομώνυμη Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή στην Πάφο.

Ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, εις ανάμνηση της σημερινής επισκέψεως. Ο Μακαριώτατος προσέφερε στον Σεβασμιώτατο εικόνισμα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, το ενθύμιο της ενθρονίσεώς του, ενώ ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στον Αρχιεπίσκοπο εγκόλπιο, που απεικονίζει τον νεοαγιοκαταταχθέντα Όσιο Βησσαρίωνα τον Αγαθωνίτη.

Στη συνέχεια, οι δύο αρχιερείς με τη συνοδεία τους επισκέφθηκαν τα Φυλακισμένα Μνήματα, τον τόπο του φρικτού μαρτυρίου των εθνομαρτύρων του τόπου μας, οι οποίοι έμειναν ανυποχώρητοι στις προκλήσεις των Βρετανών και ομολόγησαν με παρρησία τα ελληνορθόδοξα ιδανικά, στα οποία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Συμεών τέλεσε τρισάγιο, και ξεναγήθηκαν στους χώρους των κελιών και στο χώρο που έγιναν οι απαγχονισμοί των αγωνιστών της ΕΟΚΑ.

Μετά το τρισάγιο, εψάλη ο Εθνικός Ύμνος.

Τα Φυλακισμένα μνήματα βρίσκονται στις Κεντρικές Φυλακές της Λευκωσίας, εκεί όπου οι Βρετανοί έθαψαν τους 9 απαγχονισμένους και 4 άλλα σημαντικά στελέχη της ΕΟΚΑ, τα οποία έπεσαν κατά την διάρκεια του αγώνα του 1955-1959 για την απελευθέρωση της Κύπρου από τους Άγγλους και την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.

Επόμενη επίσκεψη ήταν στον Πρέσβη της Ελλάδος στην Κύπρο, κ. Ιωάννη Παπαμελετίου, στην κατοικία του Πρέσβη.

Ο κύριος Πρέσβης υποδέχθηκε εγκάρδια τους αρχιερείς και τη συνοδεία τους. Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως, η οποία διεξήχθη σε θερμό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Τελευταίος προορισμός ήταν ο Τύμβος της Μακεδονίτισσας ή αλλιώς το Στρατιωτικό Κοιμητήριο Μακεδονίτισσας, που αποτελεί το στρατιωτικό νεκροταφείο Ελλαδιτών και Ελληνοκυπρίων πεσόντων της Κύπρου κατά την τουρκική εισβολή του 1974, ενώ στον χώρο αυτό βρίσκονται συγκεντρωμένα και άλλα μνήματα Ελλήνων αξιωματικών και οπλιτών, που έπεσαν σε προηγούμενους αγώνες της Κύπρου για ελευθερία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στην Κύπρο ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος – Προσκύνημα στην Ιερά Μονή Κύκκου

Κύπρος: Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Αγίου Νεοφύτου Ανθουπόλεως

Πάφος: Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην πανηγυρίζουσα Ι.Μ. Αγίου Νεοφύτου

Συνεχίζεται η επίσκεψη του Μητροπολίτη Φθιώτιδος στην Κύπρο

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων