12/06/2021 12/06/2021 Συνεχίζεται η εβδομάδα Προσευχής, που έχει αφιερώσει Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος για τους μαθητές και τις μαθήτριες, που θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Ολοκληρώθηκαν οι Ιερές Ακολουθίες στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Εφραίμ στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Μητροπόλεως στη Λαμία. Στην τελευταία Ιερά Παράκληση χοροστάτησε για μία ακόμη φορά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ....
12 Ιουνίου, 2021 - 11:26
Τελευταία ενημέρωση: 12/06/2021 - 10:48

Εβδομάδα προσευχής για τις Πανελλήνιες στη Μητρόπολη Φθιώτιδος

Διαδώστε:
Εβδομάδα προσευχής για τις Πανελλήνιες στη Μητρόπολη Φθιώτιδος

Συνεχίζεται η εβδομάδα Προσευχής, που έχει αφιερώσει Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος για τους μαθητές και τις μαθήτριες, που θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Ολοκληρώθηκαν οι Ιερές Ακολουθίες στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Εφραίμ στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Μητροπόλεως στη Λαμία.

Στην τελευταία Ιερά Παράκληση χοροστάτησε για μία ακόμη φορά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών παρουσία και του Δημάρχου Λαμιέων κ. Ευθυμίου Καραΐσκου.
Έψαλλαν μικροί και μεγάλοι μαθητές του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ», ενώ τόσο η Ιερά Παράκληση, όσο και οι Ιερές Ακολουθίες καθ’ όλη την εβδομάδα μεταδόθηκαν απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητροπόλεως (89, 4 Fm) και από διαδικτύου.

Ο Σεβασμιώτατος για μία ακόμη φορά ευχήθηκε πατρικώς καλή επιτυχία και ετόνισε ότι «αυτή η δοκιμασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων είναι ένα θετικό σκαλοπάτι για τη ζωή τους».
Η εβδομάδα προσευχής συνεχίζεται αύριο το πρωί του Σαββάτου με Θεία Λειτουργία σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεως αφιερωμένη στα παιδιά.

Ο Σεβασμιώτατος για την αυριανή Θεία Λειτουργία έχει επιλέξει ένα όμορφο χωριό, το Φραντζή του Δήμου Λαμιέων και τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Το απόγευμα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, ο κ. Συμεών θα χοροστατήσει στον Αναστάσιμο Αρχιερατικό Εσπερινό, συνεχίζοντας την σειρά ομιλιών «Αύριο είναι Κυριακή», ενώ μετά την δέηση για τους μαθητές και τις μαθήτριες, θα πραγματοποιηθεί σύναξη των επιτελικών στελεχών των Κατασκηνώσεων της Μητροπόλεως.

Την Κυριακή 13 Ιουνίου το απόγευμα η εβδομάδα Προσευχής θα κορυφωθεί με την Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως στο Ναό του Πολιούχου Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά Λαμίας, την οποία θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος ενώπιον του Ιερού Λειψάνου του Αγίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων