03/03/2021 03/03/2021  Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, υλοποιώντας τη συνεργασία της με την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και την εταιρία «ΜΑΣΟΥΤΗΣ», το πρόγραμμα «Μαζί όπου υπάρχει ανάγκη», την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου διένειμε 3200 γεύματα  σε 9 περιοχές του Δομοκού, συγκεκριμένα και στις δύο ενορίες της πόλεως του Δομοκού, καθώς και στα χωριά: Ξυνιάδα, Ομβριακή, Νέο Μοναστήρι, Βελεσσιώτες, Άνω Αγόριανη, Πετρωτό και Βαρδαλή. Τα...
03 Μαρτίου, 2021 - 9:44
Τελευταία ενημέρωση: 03/03/2021 - 9:45

Φθιώτιδα: 3.200 γεύματα σε 8 περιοχές, σπίτι – σπίτι

Διαδώστε:
Φθιώτιδα: 3.200 γεύματα σε 8 περιοχές, σπίτι – σπίτι

 Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, υλοποιώντας τη συνεργασία της με την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και την εταιρία «ΜΑΣΟΥΤΗΣ», το πρόγραμμα «Μαζί όπου υπάρχει ανάγκη», την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου διένειμε 3200 γεύματα  σε 9 περιοχές του Δομοκού, συγκεκριμένα και στις δύο ενορίες της πόλεως του Δομοκού, καθώς και στα χωριά: Ξυνιάδα, Ομβριακή, Νέο Μοναστήρι, Βελεσσιώτες, Άνω Αγόριανη, Πετρωτό και Βαρδαλή.

Τα γεύματα της αγάπης και της στήριξης των εμπερίστατων αδελφών, τα μοίρασε ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο οποίος τα επέδωσε σε μία προς μία τις οικογένειες των αδελφών μας, που βρίσκονται σε δυσκολία.


Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την υλοποίηση και αυτού του προγράμματος σε αυτή την περιοχή, παρά την μεγάλη και δύσκολη διαδρομή, για την οποία αφιέρωσε ολόκληρη την ημέρα της Κυριακής, μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ξυνιάδα, ο κ. Συμεών τόνισε:
«Το πρόγραμμα «ΜΑΖΙ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ», το οποίο ήδη υλοποιείται από την αρχή της φετινής περιόδου, στην περιοχή της Λοκρίδας, στην περιοχή της Αμφικλείας, της Ελάτειας και της Κάτω Τιθορέας, της Δυτικής Φθιώτιδος, ανοίγει τις φτερούγες του τώρα και στην περιοχή του Δομοκού, για να αγκαλιάσει και εδώ τους αναγκεμένους αδελφούς μας.
Δεν θα αφήσουμε κανένα  αδελφό μας στις δυσκολίες και στις δοκιμασίες, χωρίς την στήριξη και την αγάπη της Εκκλησίας μας, που την έχουν τόσο πολύ ανάγκη. Η λέξη «όπου» από το σύνθημά μας «ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ» είναι μια απόλυτη κυριολεξία. Σε κάθε γωνιά της Φθιώτιδος, σε κάθε ύψωμα, σε κάθε οικισμό, σε κάθε σπιθαμή θα φτάσει η αγάπη και η μέριμνα της Εκκλησίας.


Πήγαμε σε κάποια χωριά μόνο και μόνο για μία οικογένεια και, αν χρειαστεί, θα ξαναπάμε γιατί αυτό είναι το χρέος μας και αυτή είναι η αποστολή μας.
Ευχαριστώ τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, Πρόεδρο του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» που μας έχει εντάξει σε αυτό το πρόγραμμα, το οποίο έχει πολλαπλές ωφέλειες για τους αδύναμους και ευάλωτους αδελφούς μας, καθώς επίσης ευχαριστώ και την εταιρία «ΜΑΣΟΥΤΗΣ».


Τον Σεβασμιώτατο στην περιοδεία αυτή της αγάπης συνόδευε ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος π. Δημήτριος Νασόπουλος, ενώ ο Δήμαρχος Δομοκού κ. Χαράλαμπος Λιόλιος, ο οποίος λόγω μίας έκτακτης αδιαθεσίας δεν μπόρεσε να βρεθεί κοντά στον Σεβασμιώτατο εκείνη την ημέρα, μιλώντας για το γεγονός παρεχώρησε την πιο κάτω δήλωση:
«Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα της καρδιάς μας, Σας ευχαριστώ προσωπικά, τόσο για την αγιαστική Σας παρουσία κατά την Κυριακή του Ασώτου στη Δημοτική Κοινότητα Ξυνιάδος, όσο και για την μέριμνα της αγάπης Σας σε εμπερίστατους δημότες του Δήμου Δομοκού.
Δυστυχώς, μια πρόσκαιρη ευτυχώς αδιαθεσία, μου στέρησε την χαρά  να Σας συνοδεύσω προσωπικά σε αυτή την ευλογημένη οδοιπορία στο Δήμο μας. Ευελπιστώ πολύ σύντομα, να έχουμε την τιμή να σας υποδεχτούμε εκ νέου, μιας και όλα τα χωριά μας περιμένουν με ανυπομονησία την αγάπη Σας, καιρού και covid επιτρέποντος.
Ευχαριστώντας και πάλι την φιλάνθρωπο, προσδεχομένη καρδία σας για την φροντίδα του λαχέντος Σας ποιμνίου».

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων