01/10/2021 01/10/2021 Με την ακολουθία του Αγιασμού στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Εφραίμ στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στη Νέα Άμπλιανη Λαμίας ξεκίνησε το λατρευτικό πρόγραμμα του μηνιαίου 1ου Παμφθιωτικού Εορτασμού του Αγίου Λουκά με εκδηλώσεις τόσο στην Λαμία όσο και σε άλλες περιοχές της Ιεράς Μητροπόλεως. «Λιτανεύοντας τον Ευαγγελιστή της χαράς»...
01 Οκτωβρίου, 2021 - 11:07

ΦΘΙΩΤΙΔΑ: Λιτανεύοντας τον Ευαγγελιστή της χαράς

Διαδώστε:
ΦΘΙΩΤΙΔΑ: Λιτανεύοντας τον Ευαγγελιστή της χαράς

Με την ακολουθία του Αγιασμού στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Εφραίμ στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στη Νέα Άμπλιανη Λαμίας ξεκίνησε το λατρευτικό πρόγραμμα του μηνιαίου 1ου Παμφθιωτικού Εορτασμού του Αγίου Λουκά με εκδηλώσεις τόσο στην Λαμία όσο και σε άλλες περιοχές της Ιεράς Μητροπόλεως.

«Λιτανεύοντας τον Ευαγγελιστή της χαράς» είναι η διακριτική ονομασία αυτού του λειτουργικού προγράμματος, καθώς όλο τον μήνα Οκτώβριο, σε διάφορα σημεία της Μητροπόλεως, κάθε ημέρα, θα τίθενται σε προσκύνηση προς βοήθεια και στηριγμό των πιστών αντίγραφο της Θαυματουργού Εικόνος του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά και τμήμα της Αγίας και Τιμίας Χειρός του, τα οποία φυλάσσονται στο Ναό του Πολιούχου. «Κάθε Οκτώβριο, με αφετηρία αυτόν τον Οκτώβριο της πανδημίας, θα λιτανεύουμε τον πολιούχο μας, όχι μόνο την ημέρα της εορτής του, αλλά όλο το μήνα, κάθε μέρα, σε ολόκληρη την Μητρόπολη μας. Η Χάρις και η χαρά του Αγίου Λουκά να πλημμυρίζει όλο το πλήρωμα της τοπικής μας Εκκλησίας».

Κορύφωση του 1ου Παμφθιωτικού Εορτασμού θα είναι η εορτή του Αγίου, στις 18 Οκτωβρίου, με το Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στο Ναό του Πολιούχου, ενώ Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο θα τελεστεί και στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στις 12 Οκτωβρίου.

Τα Ιερά Κειμήλια θα εκτίθενται προς προσκύνηση στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Εφραίμ όλη την ημέρα σήμερα μέχρι τα μεσάνυχτα, ενώ απόψε το βράδυ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών θα τελέσει στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Εφραίμ Ιερά Αγρυπνία, καθόσον μάλιστα από αύριο θα απουσιάζει εκ της Ιεράς Μητροπόλεως λόγω της τακτικής συγκλήσεως της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων