20/12/2021 20/12/2021 «H μοναξιά είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα των ανθρώπων σήμερα», τονίζει ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμέων σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στον “Λαμιακό Τύπο”. Ο Σεβασμιώτατος μιλά για τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας, για τον κορωνοϊό, για τη στάση της Εκκλησίας απέναντι στην πανδημία, για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, για τον εγκλεισμό...
20 Δεκεμβρίου, 2021 - 16:30
Τελευταία ενημέρωση: 20/12/2021 - 16:31

Φθιώτιδος: «Η μοναξιά το μεγαλύτερο πρόβλημα των ανθρώπων σήμερα»

Διαδώστε:
Φθιώτιδος: «Η μοναξιά το μεγαλύτερο πρόβλημα των ανθρώπων σήμερα»

«H μοναξιά είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα των ανθρώπων σήμερα», τονίζει ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμέων σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στον “Λαμιακό Τύπο”.

Ο Σεβασμιώτατος μιλά για τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας, για τον κορωνοϊό, για τη στάση της Εκκλησίας απέναντι στην πανδημία, για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, για τον εγκλεισμό και την κοινωνική απομόνωση, για τις εορταστικές εκδηλώσεις και τα διαχρονικά μηνύματα της επανάστασης του ‘21, αλλά και για το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα.

“Φρονώ ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι είναι τα προσωπικά τους προβλήματα. Αυτά που σχετίζονται με τα αναγκαία για το ευ ζην, δηλαδή αφενός μεν τα απαραίτητα υλικά μέσα για επιβίωση, αφετέρου δε με την ανάγκη για αγάπη και συντροφικότητα και ποιότητα στην ζωή. Τα άλλα προβλήματα όπως οι υποδομές, οι υπηρεσίες, οι συνθήκες εργασίας, το περιβάλλον, οι δομές υγείας, εκπαίδευσης και πρόνοιας, είναι σπουδαιότατα μεν προβλήματα, αλλά έπονται… Το μεγαλύτερο πρόβλημα των ανθρώπων, πλουσίων και πτωχών, νέων και γερόντων, παντού, είναι ένα: μοναξιά και έλλειψη αγάπης. Αυτό προσπαθούμε να θεραπεύσουμε με την πανταχού παρούσα παρουσίας μας, με την αεικινησία μας και με την αμεταμέλητη και άνευ διακρίσεων αγάπη μας προς όλους ανεξαιρέτως και με το έργο μας σε κάθε επίπεδο: στην λατρεία, στο κήρυγμα, στην φιλανθρωπία, στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό”, ανέφερε για την κατάσταση που συναντά στα χωριά της Φθιώτιδας κατά τις επισκέψεις του.

Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων