04/04/2019 04/04/2019 «Πάγωσαν» οι σχέσεις Εκκλησίας-Πολιτείας, δηλώνει σε σημερινή συνέντευξή του ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος. Όπως είπε, μεταξύ άλλων, στο ΣΤΑΡ fm Κεντρικής Ελλάδος: «Εμείς θέλουμε να έχουμε καλές σχέσεις με την εκάστοτε Πολιτεία όποια και αν είναι αυτή και το επιδιώκουμε αλλά αυτή τη στιγμή έχουν παγώσει οι σχέσεις. Η Ιεραρχία είπε όχι και φαίνεται ότι...
04 Απριλίου, 2019 - 21:08

Φθιώτιδος Νικόλαος: “Πάγωσαν οι σχέσεις με την Πολιτεία”

Διαδώστε:
Φθιώτιδος Νικόλαος: “Πάγωσαν οι σχέσεις με την Πολιτεία”

«Πάγωσαν» οι σχέσεις Εκκλησίας-Πολιτείας, δηλώνει σε σημερινή συνέντευξή του ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος. Όπως είπε, μεταξύ άλλων, στο ΣΤΑΡ fm Κεντρικής Ελλάδος: «Εμείς θέλουμε να έχουμε καλές σχέσεις με την εκάστοτε Πολιτεία όποια και αν είναι αυτή και το επιδιώκουμε αλλά αυτή τη στιγμή έχουν παγώσει οι σχέσεις. Η Ιεραρχία είπε όχι και φαίνεται ότι το υπουργείο Παιδείας έχει πεισμώσει και απόδειξη είναι ότι το 2018 δεν πήραμε ούτε μία θέση εφημερίου. Πώς να έχουμε καλές σχέσεις όταν η Πολιτεία κόβει και ράβει όπως θέλει; Ομοφώνως αποφασίσαμε για το μισθολόγιο των Ιερέων και ότι απορρίπτουμε παντελώς περί του ουδετερόθρησκου κράτους. Επίσης για την κατάργηση της ποινής της βλασφημίας. Αυτά είναι δείγματα αποσυνθέσεως μίας κοινωνίας. Το ευχάριστο είναι πως βροντερό όχι είπαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης και η Εκκλησία της Ελλάδος».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Σεβασμιωτάτου στο Ραδιοφωνικό Σταθμό Starfm 97,1

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων