07/04/2024 07/04/2024 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε σήμερα η πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο νεόδμητο Ιερό Ναό των Αγίων Ισαποστόλων και Θεοστέπτων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης στην προσφυγική συνοικία της Νέας Μαγνησίας Λαμίας, τα θυρανοίξια οποίου τέλεσε χθες ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών. “Μονάχα ό,τι γίνεται από αγάπη, οποιοδήποτε λειτούργημα, οποιοδήποτε επάγγελμα, οποιαδήποτε ενασχόληση, αλλά και οποιαδήποτε σχέση...
07 Απριλίου, 2024 - 17:51
Τελευταία ενημέρωση: 07/04/2024 - 17:53

Φθιώτιδος Συμεών: «Επιλέξτε το Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας»

Διαδώστε:
Φθιώτιδος Συμεών: «Επιλέξτε το Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας»

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε σήμερα η πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο νεόδμητο Ιερό Ναό των Αγίων Ισαποστόλων και Θεοστέπτων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης στην προσφυγική συνοικία της Νέας Μαγνησίας Λαμίας, τα θυρανοίξια οποίου τέλεσε χθες ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

“Μονάχα ό,τι γίνεται από αγάπη, οποιοδήποτε λειτούργημα, οποιοδήποτε επάγγελμα, οποιαδήποτε ενασχόληση, αλλά και οποιαδήποτε σχέση εάν βιώνεται με την αγάπη και είναι μέσα στην αγάπη, τότε είναι χαρά, τότε είναι η γιορτή, τότε ο κάθε κόπος είναι ξεκούραση, ο κάθε ιδρώτας είναι δροσοσταλίδα κι η κάθε σταλαγματιά αίματος είναι μια γουλιά κρασί“, είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος.

Συνεχίσθηκε και σήμερα με αμείωτο ρυθμό η προσκύνηση τεμαχίου εκ του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Ελένης, το οποίο φυλάσσεται στην πόλη της Μαλεσίνας. Στον Πανηγυρικό Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, καθώς και στον Τελετή της Σταυροπροσκυνήσεως, ενώ στην συνέχεια τέλεσε την πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν απευθείας από τηλεοράσεως, ραδιοφώνου και διαδικτύου.

Τα Ιερά Αναλόγια στελέχωσαν χοροί Ιεροψαλτών υπό τον Πρωτοψάλτη του Ναού κ. Δήμο Πάλλα.

Την Εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος με θέμα: «Περί των Ιερατικών Κλίσεων» ανέγνωσε ο Διευθυντής του Προτύπου Εκκλησιαστικού Γυμνασίου – Λυκείου Λαμίας «Ο Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης» κ. Ιωάννης Ζαχαράκης, προκριμένου μάλιστα με αυτόν τον τρόπο να τιμηθεί εξεχόντως η εκκλησιαστική εκπαίδευση.

Ομιλία του Μητροπολίτη Φθιώτιδος

Ο κ. Συμεών στον λόγο του, μεταξύ άλλων, χαρακτηριστικά σημείωσε:

«Μεγάλη ευλογία για την ενορία, για τους ενορίτες, ένα όνειρο να γίνεται πραγματικότητα και να σαρκώνεται, να πραγματώνεται σήμερα, κάτι που μπορεί όταν ξεκίνησε, π. Χρήστο, να φαινόταν ανέφικτο, να φαινόταν απλησίαστο, απρόσιτο, αλλά να, που η αγάπη του Θεού, η αγάπη του λαού του Θεού, η αγάπη των πολλών, η μεταξύ σας αγάπη φέρνει αυτό το αποτέλεσμα, γιατί τίποτα καλό δεν μπορεί να γίνει στη ζωή μας είτε στην προσωπική είτε στη συλλογική, χωρίς αγάπη.

Αν δεν αγαπούμε, αυτό το οποίο θέλουμε να διακονήσουμε, αν δεν αγαπούμε τον στόχο τον οποίο έχουμε θέσει, αν δεν αγαπάμε ο ένας τον άλλο, δεν θα καταφέρουμε να επιτύχουμε στη ζωή μας υψηλούς στόχους και υψηλές προσδοκίες, αλλά και δεν θα χαρούμε, γιατί μονάχα ό,τι κάνει κανείς με αγάπη, μονάχα τότε χαίρεται. Μονάχα ό,τι γίνεται από αγάπη, οποιοδήποτε λειτούργημα, οποιοδήποτε επάγγελμα, οποιαδήποτε ενασχόληση, αλλά και οποιαδήποτε σχέση εάν βιώνεται με την αγάπη και είναι μέσα στην αγάπη, τότε είναι χαρά, τότε είναι η γιορτή, τότε ο κάθε κόπος είναι ξεκούραση, ο κάθε ιδρώτας είναι δροσοσταλίδα κι η κάθε σταλαγματιά αίματος είναι μια γουλιά κρασί.

Αυτό μπορεί να το πιστοποιήσει ο κάθε ένας από εσάς μέσα από την εμπειρία της ζωής του. Μπορεί να το πιστοποιήσει κάθε μάνα που θυσιάζεται για τα παιδιά της, κάθε γιαγιά που έχει ματώσει στην ζωή της, κάθε παππούς, κάθε πατέρας, κάθε άνθρωπος, ο οποίος έχει κοπιάσει για όσα αγάπησε, για όσους αγάπησε, για όσα αγαπά, για όσους αγαπά. Η αγάπη είναι αυτή, η οποία καθοδηγεί κάθε μεγάλο έργο στη ζωή μας και επειδή σήμερα η Αγία μας Εκκλησία έχει ορίσει να αφιερώνει τη σημερινή ημέρα στο χάρισμα και στη διακονία της ιερωσύνης κατεξοχήν και η αγία ιερωσύνη δεν μπορεί να καρποφορήσει, εάν δεν την καθοδηγεί, δεν την εμπνέει η αγάπη.

Εάν δεν πλημμυρίζει από αγάπη, αν αυτός ο οποίος επιλέγει αυτόν τον δρόμο, αυτή την κλήση, αυτή την επιλογή, αν δεν είναι γεμάτος αγάπη για τον Θεό και αγάπη για τον συνάνθρωπο, αν δεν αγαπά την ιερωσύνη δεν μπορεί να επιτύχει, κατά άνθρωπο, στην ιερωσύνη, διότι η επιτυχία είναι οπωσδήποτε δώρο του Θεού

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου σε όλους σας, σε όλους μας ανεξαιρέτως ό,τι κάνουμε στη ζωή μας να το κάνουμε με αγάπη. Να αγαπήσουμε αυτό που είμαστε, να αγαπήσουμε τις επιλογές μας, να αγαπήσουμε τον δρόμο της ζωής μας, να αγαπήσουμε τους ανθρώπους, που είναι κοντά μας, να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε στη ζωή μας και να μη μας φαίνεται η ζωή αγγαρεία, να μη μας φαίνεται σκλαβιά, να μη γογγύζουμε μέσα στην καθημερινότητα, να μη καμπτόμεθα από τα προβλήματα, αλλά γεμάτοι αγάπη να στεκόμεθα όρθιοι σε δυσκολίες, σε πειρασμούς, σε δοκιμασίες».

Τέλος,, ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών απηύθυνε κάλεσμα και πρόσκληση προς τους γονείς και τους μαθητές και τις μαθήτριες που το επιθυμούν να κάνουν την εγγραφή τους στο Πρότυπο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Λύκειο Λαμίας «Ο Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης», το οποίο ευρίσκεται στα εδαφικά όρια της Ενορίας της Ν. Μαγνησίας Λαμίας.

Ο κ. Συμεών ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ιδιαιτέρως απευθύνω προσκλητήριο για το Πρότυπο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Λύκειο Λαμίας. Ήδη αυτή την περίοδο υποβάλλονται τα δικαιολογητικά για τους μαθητές που τώρα φοιτούν στην έκτη δημοτικού και στην τρίτη γυμνασίου, προκειμένου να λάβουν μέρος στις εύκολες, αλλά έξυπνες, εξετάσεις, οι οποίες δίδονται πλέον για να εισαχθούν στην πρώτη γυμνασίου και στην πρώτη λυκείου. Δεν μπορεί να ομιλούμε παραπονούμενοι ιδίως οι χριστιανοί για το πού πηγαίνει η παιδεία μας ή για τις ελλιπείς θεολογικές γνώσεις τις οποίες λαμβάνουν τα παιδιά μας στα σχολεία μας και συγχρόνως να έχουμε στην περιοχή μας το μοναδικό σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και  Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε δύο Περιφέρειες της Κεντρικής Ελλάδος, να έχουμε το μοναδικό Εκκλησιαστικό Σχολείο, το οποίο δίνει εξειδικευμένη και πλούσια εκκλησιαστική παιδεία, θεολογική παιδεία, δυνατότητα εκμάθησης του ορθοδόξου πολιτισμού και μυσταγωγίας μέσα σε αυτό, δεν είναι δυνατόν από τη μια λοιπόν, να λέμε τι γίνεται με τα σχολεία μας, τι γίνεται με τα βιβλία μας, τι γίνεται με το ένα και με το άλλο και συγχρόνως να μην επιλέγουμε αυτό το σχολείο, που μας δίνει αυτή την ευκαιρία. Σας προσκαλώ να επιλέξτε το Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας»

Ακολούθως ο κ. Συμεών είχε μία ευχάριστη πνευματική και εποικοδομητική επικοινωνία με όλους τους ενορίτες και όλους τους παρευρισκόμενους.

Το απόγευμα στις 18:00 μ.μ. ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει στον Δ’ Κατανυκτικό Εσπερινό  στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, όπου θα ψαλούν και οι Χαιρετισμοί εις τον Τίμιον Σταυρόν και θα ομιλήσει με  θέμα: «Σταυρός: τρόπος ζωής – πρόταση ζωής».

Οι Ιερές Ακολουθίες, καθώς και η ομιλία του Σεβασμιωτάτου θα μεταδοθούν απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm) και από διαδικτύου.

Φθιώτιδος Συμεών: «Επιλέξτε το Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας»

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων