18/01/2024 18/01/2024 Έχουμε ανάγκη από στύλους της Ορθοδοξίας, όπως ο Άγιος Αθανάσιος, για να κρατήσουμε τα μυαλά μας στη θέση τους, σε μια εποχή όπου αμφισβητούνται τα πάντα. Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών ανήμερα της εορτής του Αγίου Αθανασίου, μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον ομώνυμο Ιερό Ναό στα Γαλανέικα Λαμίας. Σύμφωνα...
18 Ιανουαρίου, 2024 - 18:50
Τελευταία ενημέρωση: 18/01/2024 - 19:02

Φθιώτιδος Συμεών: Έχουμε ανάγκη από στύλους της Ορθοδοξίας σε μια εποχή όπου αμφισβητούνται τα πάντα (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Φθιώτιδος Συμεών: Έχουμε ανάγκη από στύλους της Ορθοδοξίας σε μια εποχή όπου αμφισβητούνται τα πάντα (ΒΙΝΤΕΟ)

Έχουμε ανάγκη από στύλους της Ορθοδοξίας, όπως ο Άγιος Αθανάσιος, για να κρατήσουμε τα μυαλά μας στη θέση τους, σε μια εποχή όπου αμφισβητούνται τα πάντα. Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών ανήμερα της εορτής του Αγίου Αθανασίου, μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον ομώνυμο Ιερό Ναό στα Γαλανέικα Λαμίας.

Σύμφωνα με τον Σεβασμιώτατο, σε έναν κόσμο που τα πάντα έρχονται να τεθούν υπό αμφισβήτηση, το βλέπεις καθημερινά, το ακούς καθημερινά, η οικογένεια, οι θεσμοί, τα πάντα τίθενται υπό αμφισβήτηση. “Έρχονται να θέσουν στους ανθρώπους και ερωτήματα αυτοαμφισβήτησης: Είμαι ή δεν είμαι; Τι είμαι; Είμαι άνδρας; Είμαι γυναίκα; Είμαι κάτι άλλο; Είμαι έντομο; Είμαι πτηνό; Σε λίγο θα ακούσουμε και άλλα πράγματα”, ανέφερε και πρόσθεσε ότι έρχονται τα πάντα να τεθούν υπό απόλυτη σχετικοποίηση, και υπό απόλυτη αμφισβήτηση, για να επέλθει η οριστική ζούγκλα, η οριστική ταραχή μέσα στον κόσμο. Ένας τέτοιος κόσμος δεν μπορεί να σταθεί χωρίς στύλους, χωρίς κολόνες, χωρίς θεμέλια.

Όπως επεσήμανε, εμάς δεν μας φοβίζουν ούτε οι ταμπέλες, ούτε οι στοχοποιήσεις. Μόνοι μας βάζουμε τον ορισμό της ταυτότητάς μας και πορευόμεθα με το πρόσωπα ψηλά, γιατί έχουμε καθαρό μέτωπο και ο λαός μας λέει «καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται», όπως υπογράμμισε και τόνισε ότι όπου και να είσαι, εσύ θα υψώνεις το Ευαγγέλιο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων