19/11/2023 19/11/2023 Εκδήλωση – αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη πραγματοποιήθηκε χθες από τον μουσικό σύλλογο «Χορωδία Αταλάντης» σε συνεργασία με το Ωδείο της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός», στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητρόπολης. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ευρισκόμενοι στην πόλη της Λαμίας, οι προσκεκλημένοι εκ του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών,...
19 Νοεμβρίου, 2023 - 10:55
Τελευταία ενημέρωση: 19/11/2023 - 10:32

Φθιώτιδος Συμεών: «Η Αταλάντη έχει την τιμητική της»

Διαδώστε:
Φθιώτιδος Συμεών: «Η Αταλάντη έχει την τιμητική της»

Εκδήλωση – αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη πραγματοποιήθηκε χθες από τον μουσικό σύλλογο «Χορωδία Αταλάντης» σε συνεργασία με το Ωδείο της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός», στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητρόπολης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ευρισκόμενοι στην πόλη της Λαμίας, οι προσκεκλημένοι εκ του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, Θεοφιλέστατοι Βοηθοί Επίσκοποι του Μακαριωτάτου Αρχιπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου του Β’ , Ταλαντίου κ. Επιφάνιος και Θεσπιών κ. Παύλος, οι οποίοι σήμερα, με την κανονική άδεια και ευλογία του Μακαριωτάτου, συνιερουργούν στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Θεοδώρων Αταλάντης, στην Ιερά Λιτάνευση της Θαυματουργού και Ιεράς Εικόνος των Αγίων Αναργύρων εκ της ομωνύμου Ιεράς Μονής Αταλάντης, καθώς και το απόγευμα θα συμμετάσχουν στα εγκαίνια του Ιερού Επισκοπείου Ταλαντίου και Λοκρίδος, του πρώτου περιφερειακού Κέντρου Επισκοπικής και Εκκλησιαστικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στην Λοκρίδα.

Νωρίτερα, οι Άγιοι Αρχιερείς ξεναγήθηκαν από τον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών στις εγκαταστάσεις του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως, στο Logistic Center «Το Αποθετήριο της Αγάπης» του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου, στην Βιβλιοθήκη, στις εκπαιδευτικές δομές, στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού «Άγιος Εφραίμ» της Αποστολής, στο Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως, καθώς και στον Ραδιοφωνικό Σταθμό (89,4 Fm).

Στην εκδήλωση στο Αμφιθέατρο παραβρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας του Κουμμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κ. Δημήτριος Κουτσούμπας και ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Διευθυντής του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «Γερμανός ο Μελωδός» Δρ. κ. Ανδρέας Ιωακείμ, ο οποίος στο προοίμιο της εκδηλώσεως αναφέρθηκε στους καρπούς μια γόνιμης συνεργασίας μεταξύ του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως και του Δήμου Λοκρών, καρπός της οποίας μετά την προ τριετίας υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας μεταξύ της Ιεράς Μητροπόλεως και του Δήμου, το οποίο υπεγράφη από τον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών και τον Δήμαρχο Λοκρών κ. Αθανάσιο Ζεκεντέ, είναι και η «Χορωδία Αταλάντης».

Ακολούθως τα μέλη της μικτής χορωδίας Αταλάντης παρουσίασαν συγκινητικά τραγούδια του μεγάλου Έλληνα καλλιτέχνη, συνθέτη, ποιητού και υμνωδού των αγώνων του ελληνικού λαού Μίκη Θεοδωράκη.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών στον χαιρετισμό του χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «η Αταλάντη έχει την τιμητική της αυτές τις ημέρες. Είναι πνεύμονας πίστης, ευλάβειας, πολιτισμού, παιδείας και αγώνων. Το Ιερό Επισκοπείο Ταλαντίου και Λοκρίδος, που εγκαινιάζουμε αύριο, θα είναι η καρδιά πνευματικών και κοινωνικών αγώνων και διακονίας του λαού του Θεού».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και ο Γ.Γ. του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κ. Δημήτριος Κουτσούμπας ευχαριστώντας τον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών για την αποψινή εκδήλωση και ευκαιρία.

Φθιώτιδος Συμεών: «Η Αταλάντη έχει την τιμητική της»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων