22/03/2024 22/03/2024 Συνάντηση με τους ιερείς των τριών (Ε’, ΣΤ’ και Ζ’) Αρχιερατικών Περιφερειών (Αμφικλείας, Αταλάντης και Οπουντίων-Μαλεσσίνης) της εδαφικής περιοχής της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Ταλαντίου και Λοκρίδος της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος είχε χθες το βράδυ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών στο Ιερό Επισκοπείο Ταλαντίου και Λοκρίδος στην παραλία της Σκάλας Αταλάντης – Λιβανατών, στο...
22 Μαρτίου, 2024 - 8:12
Τελευταία ενημέρωση: 22/03/2024 - 8:34

Φθιώτιδος Συμεών: «Η Εκκλησία μας υποφέρει από ψευτοαγίους»

Διαδώστε:
Φθιώτιδος Συμεών: «Η Εκκλησία μας υποφέρει από ψευτοαγίους»

Συνάντηση με τους ιερείς των τριών (Ε’, ΣΤ’ και Ζ’) Αρχιερατικών Περιφερειών (Αμφικλείας, Αταλάντης και Οπουντίων-Μαλεσσίνης) της εδαφικής περιοχής της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Ταλαντίου και Λοκρίδος της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος είχε χθες το βράδυ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών στο Ιερό Επισκοπείο Ταλαντίου και Λοκρίδος στην παραλία της Σκάλας Αταλάντης – Λιβανατών, στο πλαίσιο της μεγάλης ποιμαντικής και ιεραποστολικής περιοδείας, που πραγματοποιεί όλη αυτήν την εβδομάδα στην περιοχή Ταλαντίου και Λοκρίδος, με επίκεντρο την Αταλάντη.

Η σύναξη των 40 περίπου ιερέων της περιοχής, παρουσία του Πρωτοσυγκέλλου, Αρχιμ. π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλου και του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, π. Νεοφύτου Ραφαηλίδη, είχε αφενός μεν κατηχητικό και επιστηρικτικό περιεχόμενο μέσα στο πνεύμα της κατανυκτικής περιόδου, την οποία διανύουμε, αφετέρου δε και ενισχυτικό της σύσφιξης των σχέσεων των ιερέων μεταξύ τους και όλων μαζί με τον επίσκοπο και πνευματικό τους πατέρα.

Παράλληλα ο κ. Συμεών, μετά τον ασκητικό κάματο του αυστηρού τριημέρου, το οποίο τήρησαν κατά το μέτρον της δυνάμεως τους οι καλοί πατέρες της περιοχής, στην Αίθουσα του Θρόνου του Ιερού Επισκοπείου παρέθεσε στους συλλειτουργούς πρεσβυτέρους και διακόνους και μία μικρή λιτή αναψυχή στο πλαίσιο της προεόρτιας ατμόσφαιρας ενόψει και της επικειμένης ιεράς πανηγύρεως των πολιούχων της πρωτεύουσας των Λοκρών, της Αταλάντης, των Αγίων Θεοδώρων.

“Η Εκκλησία μας υποφέρει από ψευτοαγίους”

Ο κ. Συμεών τόνισε για μία ακόμη φορά προς τους ιερείς τους ότι απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης του, εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την διακονία τους και τους ευχήθηκε να έχουν δύναμη και κουράγιο στην αποστολή τους. Σημείωσε δε με έμφαση: «η Εκκλησία μας υποφέρει από ψευτοαγίους, διάφορους θαυματοποιούς και δήθεν σουπερορθόδοξους, οι οποίοι με πρόφαση ευσεβείας κρίνουν, κατακρίνουν και συκοφαντούν κληρικούς όλων των βαθμών ιερωσύνης αλλά και λαϊκούς αδελφούς και πολλοί εξ αυτών καταλήγουν να ηγούνται σχισματικών ομάδων διαιρώντας και διχάζοντας την εκκλησιαστική κοινότητα και πολλές φορές εκμεταλλεύονται τον πόνο, τις δοκιμασίες και τις δυσκολίες των συνανθρώπων τους προσποριζόμενοι ίδια οφέλη. Ο Χριστός όμως μας θέλει αληθινούς, αυθεντικούς, γνήσιους, συγχωρητικούς και επιεικείς με τους αδελφούς μας, σκεπάζοντας τους ασθενείς και σηκώνοντας τους αδύναμους, στηρίζοντας ο ένας τον άλλο, ενωτικούς και ειρηνοποιούς, ταπεινούς και σεμνούς, με υπακοή στην Εκκλησία μας και σεβασμό στα θέσμια και τις αποφάσεις της».

Στην σύναξη έλαβαν τον λόγο τόσο οι τρεις επιχώριοι Αρχιερατικοί Επίτροποι, ο της Αταλάντης, Αρχιμ. π. Δημήτριος Ζελιαναίος, ο και Διευθυντής του Ιερού Επισκοπείου Ταλαντίου και Λοκρίδος, ο της Αμφικλείας, Πρωτ. π. Διομήδης Παναγιωτόπουλος και ο της Μαλεσσίνης. Πρωτ. π. Αθανάσιος Λατσούδης, καθώς και όλοι ανεξαιρέτως οι συμμετέχοντες ιερείς.

    

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων