04/05/2023 04/05/2023 Για την έλευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας “Άξιον Εστί” από το Άγιο Όρος στην Αθήνα μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο οποίος παρέστη χθες στην τελετή υποδοχής στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών. “Η Παναγία είναι η μητέρα όλων μας και ο λαός μας είναι πονεμένος, είναι στεναχωρημένος, έχει δικά...
04 Μαΐου, 2023 - 13:41
Τελευταία ενημέρωση: 04/05/2023 - 13:45

Φθιώτιδος Συμεών: “Η Παναγία είναι μητέρα όλων μας”

Διαδώστε:
Φθιώτιδος Συμεών: “Η Παναγία είναι μητέρα όλων μας”

Για την έλευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας “Άξιον Εστί” από το Άγιο Όρος στην Αθήνα μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο οποίος παρέστη χθες στην τελετή υποδοχής στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

“Η Παναγία είναι η μητέρα όλων μας και ο λαός μας είναι πονεμένος, είναι στεναχωρημένος, έχει δικά του προβλήματα προσωπικά, βιώνει διάφορες αγωνίες” είπε ο Σεβασμιώτατος και πρόσθεσε ότι “η Παναγία δεν είναι δημοφιλής, είναι μητέρα. Κανείς δεν μπορεί να πει για τη μητέρα του ότι είναι δημοφιλής. Η μητέρα μας είναι η αγάπη μας”.

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος, οποίος είναι και Εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της 166ης Συνοδικής Περιόδου, έκανε ιδιαίτερη αναφορά συνδέοντας την έλευση της εικόνας με την τραγωδία των Τεμπών, καθώς, τόνισε ότι “η Παναγία μας είναι η παρηγοριά των πενθούντων και ιδιαίτερα οι μανούλες που έχουν χάσει τα παιδιά τους είτε στα Τέμπη και οπουδήποτε αλλού, γιατί ο πόνος του χωρισμού της ορφάνιας, του θανάτου χτυπάει με πολλούς τρόπους τη ζωή μας καταφεύγουν στην Παναγία, ζητούν παρηγοριά και στήριξη, είναι η μητέρα των θλιβομένων, είναι η παρηγορήτρια, είναι η ελπίδα, είναι η χαρά, είναι η Οδηγήτρια”.

“Είναι σπάνιες φορές, σε τόσους αιώνες παρουσίας της Ιεράς αυτής Εικόνας, του κειμηλίου αυτού. Και είναι αλήθεια ότι ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα η έλευσή της είναι συνδεδεμένη με μεταβατικές περιόδους, με σημαντικές στιγμές. Η τελευταία φορά που είχε έρθει ήταν μετά το μεγάλο σεισμό που είχε πλήξει την Αθήνα. Νομίζω ότι η πρωτοβουλία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας ήταν να έρθει με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, λόγω όμως της πανδημίας και των μέτρων πολύ συνετά και φρόνιμα, το άφησε, προκειμένου να έρθει η εικόνα μετά την παρέλευση της πανδημίας. Νομίζω ότι είναι το κατάλληλο τάιμινγκ αυτό με το οποίο ήρθε η Ιερά Εικόνα, είναι μια μεγάλη παρηγοριά και μια μεγάλη πηγή ελπίδας για όλους μας”, ανέφερε σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος.

Ακούστε ΕΔΩ ολόκληρη την συνέντευξη

Διαβάστε επίσης: 

Η Αθήνα κλίνει το γόνυ στην Παναγία “Άξιον Εστί” – Προς προσκύνηση η Ιερά Εικόνα στον Μητροπολιτικό Ναό έως και τις 15 Μαΐου (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων