22/12/2023 22/12/2023 Ολοκληρώθηκε σήμερα μία ακόμη ποιμαντική περιοδεία και παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών στην όμορφη περιοχή της Λοκρίδος. Επί τρεις ημέρες, ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, με επίκεντρο το Ιερό Επισκοπείο Ταλαντίου και Λοκρίδος στην παραλία Λιβανατών – Σκάλας Αταλάντης, εκτός  από τις εκατοντάδες επισκέψεις αγάπης ενόψει των αγίων ημερών των Χριστουγέννων και του Δωδεκαημέρου,...
22 Δεκεμβρίου, 2023 - 18:28
Τελευταία ενημέρωση: 22/12/2023 - 17:42

Φθιώτιδος Συμεών: «Μόνο πρόοδο να έχετε!!»

Διαδώστε:
Φθιώτιδος Συμεών: «Μόνο πρόοδο να έχετε!!»

Ολοκληρώθηκε σήμερα μία ακόμη ποιμαντική περιοδεία και παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών στην όμορφη περιοχή της Λοκρίδος.

Επί τρεις ημέρες, ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, με επίκεντρο το Ιερό Επισκοπείο Ταλαντίου και Λοκρίδος στην παραλία Λιβανατών – Σκάλας Αταλάντης, εκτός  από τις εκατοντάδες επισκέψεις αγάπης ενόψει των αγίων ημερών των Χριστουγέννων και του Δωδεκαημέρου, όπου δέχθηκε από νέους και νέες της περιοχής, κληρικούς, φορείς και απλούς πολίτες, παραβρέθηκε αυτοπροσώπως και ευλόγησε και συνεχάρη τους καθηγητές και του μαθητές για την όμορφη εορταστική εκδήλωση του 10ου Παρατήματος του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «Γερμανός ο Μελωδός» στην Παραλία Λιβανατών.

Στην εκδήλωση, που έφερε τον τίτλο: «Χριστουγεννιάτικο μάθημα… – Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου», παραβρέθηκαν πολλοί μαθητές, γονείς, και πιστοί από την ευρύτερη περιοχή, καθώς και ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επίσης, ο κ. Συμεών ανταποκρινόμενος σε αίτημα και σε σχετική πρόσκληση των ίδιων των μαθητών των Σχολείων του Μαρτίνου, ιερούργησε στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μαρτίνου, όπου και εκκλησιάστηκαν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου και του Λυκείου Μαρτίνου, καθώς και οι μαθητές του Γυμνασίου της γειτονικής Λάρυμνας.

Τα παιδιά εκκλησιάστηκαν με τάξη κατά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων με ευλάβεια και επεφύλαξαν πολλές εκπλήξεις και δώρα στον Σεβασμιώτατο.  Έψαλλαν τα κάλαντα και με έκδηλους τρόπους αγάπης και σεβασμού ευχαρίστησαν τον κ. Συμεών για την αγιαστική παρουσία του και την θετική ανταπόκριση στο αίτημά τους.

Ο Σεβασμιώτατος μαζί με τις πατρικές και εγκάρδιες ευχές του προς τα παιδιά, έδωσε και μία μεγάλη ευλογία για την οικονομική ενίσχυση της εκπαιδευτικής προσπάθειας των μαθητών του Λυκείου Μαρτίνου.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς τα παιδιά μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Παρατηρώ την πρόοδο που παρουσιάζετε σε όλες τις δραστηριότητες σας, στα μαθήματά σας, στις μουσικές σας σπουδές, στις δεξιότητες σας, στον τρόπο που συνεργάζεστε μεταξύ σας και στην καλλιέργεια των μεταξύ σας σχέσεων, και αυτό είναι η καλύτερη δική σας αμοιβή για τους κόπους σας. Η πρόοδος σας δικαιώνει τον αγώνα σας. Εύχομαι έτσι να συνεχίσετε με την Χάρη του Θεού σε όλη σας την ζωή. Να προοδεύετε χωρίς πισωγυρίσματα. Η σημερινή σας προσευχητική και σεμνή και ευλογημένη συμμετοχή στην μυστηριακή πρόταση της Εκκλησίας μας φανερώνει πόσο πολύ προοδεύετε. Πάντα έτσι! Μόνο πρόοδο να έχετε!!».

Φθιώτιδος Συμεών: «Μόνο πρόοδο να έχετε!!»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων