30/12/2022 30/12/2022 Στο πλαίσιο των εόρτιων ποιμαντικών επισκέψεων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών σε μικρά χωριά, σε όλο το τεράστιο εύρος της μητροπολιτικής περιφέρειας, ο Σεβασμιώτατος για μια ακόμη φορά επισκέφθηκε το όμορφο χωριό Βίτωλη της Δυτικής Φθιώτιδος. Στον Ιερό Ενοριακό Ναό Ζωοδόχου Πηγής τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία, η οποία μεταδόθηκε απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό...
30 Δεκεμβρίου, 2022 - 11:50
Τελευταία ενημέρωση: 30/12/2022 - 11:55

Φθιώτιδος Συμεών: «Ο Όσιος Βησσαρίων υπάρχει στην ζωή μας, για να μας ενώνει»

Διαδώστε:
Φθιώτιδος Συμεών: «Ο Όσιος Βησσαρίων υπάρχει στην ζωή μας, για να μας ενώνει»

Στο πλαίσιο των εόρτιων ποιμαντικών επισκέψεων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών σε μικρά χωριά, σε όλο το τεράστιο εύρος της μητροπολιτικής περιφέρειας, ο Σεβασμιώτατος για μια ακόμη φορά επισκέφθηκε το όμορφο χωριό Βίτωλη της Δυτικής Φθιώτιδος.

Στον Ιερό Ενοριακό Ναό Ζωοδόχου Πηγής τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία, η οποία μεταδόθηκε απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm), από τον Άγιο Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Οσίου Αγάθωνος, Αρχιμανδρίτης π. Γερμανό Γιαντσίδη, ενώ συνεορτάσθηκε και ο Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης, καθώς και το χωριό Βίτωλη, ήταν ένα από τα χωριά της Φθιώτιδος, όπου συχνά περιόδευε ο Όσιος «ευεργετών και ιώμενος».

Στην Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο οποίος μεταξύ των άλλων σημείωσε:

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που μέσα σε αυτήν εόρτια ατμόσφαιρα, μέσα στο Άγιο Δωδεκαήμερο, βρισκόμαστε εδώ στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής σε αυτό το όμορφο και αγαπημένο μας χωριό την Βίτωλη, για να ζητήσουμε την Χάρη και την πρεσβεία του Οσίου Πατρός ημών Βησσαρίωνος και μάλιστα χαίρομαι ιδιαίτερα, διότι πριν από λίγες ώρες βρισκόμασταν στη γενέτειρα του Οσίου Βησσαρίωνος, στο Πεταλίδι της Μεσσηνίας, λειτουργήσαμε στην Αγία Τράπεζα που λειτούργησε ο Όσιος Βησσαρίων ως νέος ιερομόναχος, περάσαμε από το σπίτι που γεννήθηκε ο Όσιος Βησσαρίων και τελέσαμε τα Θυρανοίξια του πρώτου Ναού αφιερωμένου στον Όσιο Βησσαρίωνα και ουσιαστικά από εκεί ερχόμεθα και ερχόμαστε στη Βίτωλη στη Δυτική Φθιώτιδα, για να ενώσουμε την Νότια Ελλάδα και το Πεταλίδι της Μεσσηνίας με τη Βίτωλη της Δυτικής Φθιώτιδος και αυτός που ενώνει τα διεστώτα είναι ο Όσιος Βησσαρίων.

Αν ο Όσιος Βησσαρίων μπορεί και ενώνει περιοχές που απέχουνε 500 και 600 και 700 χιλιόμετρα μακριά, πολλώ δε μάλλον μπορεί να ενώνει καρδιές, που τοπικά βρίσκονται πολύ κοντά αλλά πρέπει να βρίσκονται και καρδιακά και πνευματικά και αυτές οι καρδιές είναι οι δικές μας.

Ο Όσιος Βησσαρίων υπάρχει στη ζωή μας για να μας ενώνει, για να αγαπιόμαστε, για να ζούμε την ενότητα, τη συνεργασία, τον αλληλοσεβασμό και να μάθουμε να συνυπάρχουμε ο ένας με τον άλλον, γιατί όποιος δεν μπορεί να συνυπάρχει με τον άλλον, δεν μπορεί να υπάρξει ούτε με τον ίδιο του τον εαυτό. Και αυτό είναι το μήνυμα που μας στέλνει ο Όσιος Βησσαρίων, το οποίο το έχουμε ανάγκη σε κάθε επίπεδο της ζωής μας και στην οικογένειά μας, μέσα στο σπίτι μας και στις φιλικές μας σχέσεις και στις εργασιακές μας σχέσεις και στη θεσμική μας συμπεριφορά σε κάθε επίπεδο της ζωής μας σας».

Ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε ιδιαίτερα τα μικρά παιδάκια του χωριού, τα οποία του έψαλλαν τα κάλαντα, αντιδωρίζοντας τους μία εικόνα του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου.

Στην Θεία Λειτουργία παραβρέθηκαν και ο Δήμαρχος Μακρακώμης κ. Γεώργιος Χαντζής, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Καραγιάννης; ο Πρόεδρος του χωριού, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της Δυτικής Φθιώτιδος.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων