15/11/2023 15/11/2023 «Όλη η Φθιώτιδα μια οικογένεια». Με αυτό το σύνθημα να γίνεται πράξη, πραγματοποιήθηκε απόψε, πριν την έναρξη της Σαρακοστής των Χριστουγέννων, η καθιερωμένη πλέον εόρτια εσπερινή εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, αυτήν την φορά στην καρδιά της Λοκρίδος, στην όμορφη πόλη της Μαλεσίνας. Στο κάλεσμα αυτό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών ανταποκρίθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι...
15 Νοεμβρίου, 2023 - 8:28
Τελευταία ενημέρωση: 15/11/2023 - 8:13

Φθιώτιδος Συμεών: «Όλη η Φθιώτιδα μια οικογένεια»

Διαδώστε:
Φθιώτιδος Συμεών: «Όλη η Φθιώτιδα μια οικογένεια»

«Όλη η Φθιώτιδα μια οικογένεια». Με αυτό το σύνθημα να γίνεται πράξη, πραγματοποιήθηκε απόψε, πριν την έναρξη της Σαρακοστής των Χριστουγέννων, η καθιερωμένη πλέον εόρτια εσπερινή εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, αυτήν την φορά στην καρδιά της Λοκρίδος, στην όμορφη πόλη της Μαλεσίνας.

Στο κάλεσμα αυτό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών ανταποκρίθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι από όλη την Λοκρίδα, αλλά και από άλλα μέρη της Φθιώτιδος, αποδεικνύοντας την διάθεση αγάπης και φιλαδελφείας αλλά και προσφοράς, καθότι η αποψινή εκδήλωση είχε ως σκοπό την στήριξη του πολυποίκιλου έργου της Ιεράς Μητροπόλεως στην περιοχή Ταλαντίου και Λοκρίδος.

Πλήθος κόσμου, κάθε ηλικίας, εκπρόσωποι θεσμών και φορέων, ιερείς και πλήθος πιστών γέμισαν το κέντρο «Ακρόαμα» στην Μαλεσίνα.

Όλους τους παρευρισκομένους φιλοξένησε με πατρική αγάπη και απλότητα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ενώ στην εκδήλωση συμμετείχαν και δεκάδες μαθητές και μαθήτριες των κατηχητικών σχολείων της Μητροπόλεως, όπου απασχολήθηκαν σε ένα δημιουργικό πρόγραμμα με δραστηριότητες υπό την ευθύνης της κ. Νέλλυς Σπυράκη.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο Υπουργός Υποδομών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Βουλευτής κ. Γεώργιος Κουρωνιάς, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνης Σπανός και ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές, οι οποίοι και αναφέρθηκαν με θερμά λόγια αγάπης και σεβασμού στο πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών και με λόγους θαυμασμού για το πολυποίκιλο έργο, το οποίο επιτελεί η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος τόσο σε κεντρικό επίπεδο, όσο και στην περιφέρεια.

Το Επισκοπείο Ταλαντίου και Λοκρίδος

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών στον λόγο του αναφέρθηκε στο πνευματικό νόημα αυτών των συνάξεων, στην σημασία της προετοιμασίας μας για τα Αγια Χριστούγεννα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί διεξοδικά στην ποιμαντική του μέριμνα για την περιοχή της Λοκρίδας, παρουσιάζοντας έργα και δράσεις που έχουν ήδη υλοποιηθεί, αλλά συγχρόνως και τον προγραμματισμό για την προσεχή περίοδο.

Ιδιαίτερα τόνισε ο κ. Συμεών ότι η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος προχωράει σε ένα πολύ σημαντικό βήμα, δημιουργώντας το Ιερό Επισκοπείο Ταλαντίου και Λοκρίδος, το πρώτο Κέντρο Επισκοπικής και Εκκλησιαστικής Διακονίας, στην περιοχή Αταλάντης – Λιβανατών, το οποίο και θα εγκαινιαστεί την προσεχή Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023 το απόγευμα.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό όλοι οι ιερείς και οι πολίτες της Λοκρίδος να μπορούν να απευθύνονται για θέματα εκκλησιαστικά στα γραφεία του Ιερού Επισκοπείου Ταλαντίου και Λοκρίδος και να εξυπηρετούνται άμεσα χωρίς να χρειάζεται να ταξιδέψουν μέχρι την Λαμία, ιδιαίτερα σε μια εποχή όπου το κόστος των μετακινήσεων κοστίζει.

Ο κ. Συμεών σε άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε ότι ο στόχος της αποκεντρωμένης διοίκησης και η τόνωση ιδιαίτερα στην περιοχή της Λοκρίδος, σε ένα σημείο νευραλγικό και του Νομού Φθιώτιδος και της Ιεράς Μητροπόλεως επιτυγχάνεται και με την δημιουργία των Παραρτημάτων του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός» στην Μαλεσίνα, στην Αταλάντη και το προσφάτως ιδρυθέν στις Λιβανάτες, γεγονός, το οποίο αποδεικνύει την ανάπτυξη του πολιτισμού και της παιδείας του τόπου.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε και στα υπό κατασκευή εκκλησιαστικά έργα ανάπτυξης και ανάδειξης πολιτισμού, τα οποία επιτελούνται στην περιοχή, όπως η ανοικοδόμηση του Ιερού Ναού του Οσίου Ιακώβου του Τσαλίκη στις Λιβανάτες, της συντηρήσεως των ιστορικών Ιερών Μονών της περιοχής, σε αποκατάσταση ιερών μνημείων και σε αξιοποίηση εκκλησιαστικών ακινήτων.

Ακολούθησε το εορταστικό μουσικό πρόγραμμα της εκδηλώσεως, το οποίο επιμελήθηκαν καλλιτέχνες, καθηγητές και καθηγήτριες του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «Γερμανός ο Μελωδός» υπό την Διεύθυνση του Δρ. κ. Ανδρέου Ιωακείμ και την καλλιτεχνική επιμέλεια του Διευθυντού της ορχήστρας του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Δημητρίου Λόζου.

Προηγήθηκαν εκκλησιαστικοί ύμνοι, η προσευχή και ο θείος λόγος του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων