15/04/2021 15/04/2021 Άλλες τρεις Ιερές Μονές της Μητροπόλεως Φθιώτιδος ήταν οι επόμενοι σταθμοί της μεγάλης περιοδείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών στα μοναστήρια της Μητροπόλεως, την οποία πραγματοποιεί κατά την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή. Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών τέλεσε στο αρχαιοπρεπές Καθολικό της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως Σωτήρος Καμένων Βούρλων Λοκρίδος την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων...
15 Απριλίου, 2021 - 9:20
Τελευταία ενημέρωση: 15/04/2021 - 8:56

Φθιώτιδος Συμεών: «Τα Μοναστήρια φωτίζουν και καθοδηγούν»

Διαδώστε:
Φθιώτιδος Συμεών: «Τα Μοναστήρια φωτίζουν και καθοδηγούν»

Άλλες τρεις Ιερές Μονές της Μητροπόλεως Φθιώτιδος ήταν οι επόμενοι σταθμοί της μεγάλης περιοδείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών στα μοναστήρια της Μητροπόλεως, την οποία πραγματοποιεί κατά την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών τέλεσε στο αρχαιοπρεπές Καθολικό της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως Σωτήρος Καμένων Βούρλων Λοκρίδος την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, πλαισιούμενος από τον Άγιο Καθηγούμενο της Μονής, Αρχιμ. π. Σεραφείμ Μαργαρίτου και τους Πατέρες της Ιεράς Αδελφότητος.

Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μεταδόθηκε απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm), μέσω της Μονάδος Εξωτερικών Μεταδόσεων.

 

 

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την καθαρή καρδιά του χριστιανού και του μοναχού, η οποία όπως τόνισε: «Δεν είναι αποτέλεσμα των δικών του δυνατοτήτων, δεν είναι καρπός και αποτέλεσμα της δικής του προσπάθειας, αλλά είναι δώρο του ελέους του Θεού και καρπός των ακτίστων ενεργειών του Αγίου Πνεύματος».

Συνεχίζοντας ο κ. Συμεών κατέθεσε ένα ταπεινό ευχαριστώ σε όλες τις Ιερές Αδελφότητες της Μητροπόλεως Φθιώτιδος, διότι όπως υπογράμμισε: «Οι χριστιανοί στην πίστη και στην πνευματική ζωή βοηθιούνται από τα Μοναστήρια. Από που μαθαίνουν να διαβάζουν τους χαιρετισμούς της Παναγίας στο Απόδειπνο; Από τα Μοναστήρια. Από που μαθαίνουν να νηστεύουν, ακόμη και τη Δευτέρα πολλές φορές, αλλά τουλάχιστον Τετάρτη και την Παρασκευή με συνέπεια; Από τα Μοναστήρια. Από που διδάσκονται οι χριστιανοί μας τη συχνή εξαγόρευση των λογισμών, την εξομολόγηση, τη Θεία Κοινωνία, την πνευματική ζωή; Από τα μοναστήρια. Από διδάσκονται οι χριστιανοί στην υπακοή μέσα στην οικογένεια και ταπείνωση μέσα στην οικογένεια, τη συνεργασία μέσα στην οικογένεια, την ακτημοσύνη μέσα στην οικογένεια, τις βασικές αρετές της μοναχικής ζωής; Από τα μοναστήρια. Τα μοναστήρια φωτίζουν και καθοδηγούν και είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτό και δοξάζω το Θεό που στη Μητρόπολη μας έχουμε τόσο πολλά Μοναστήρια με τόσες ευλογημένες αδελφότητες, όπου κάθε ένα δίνει τον καλόν αγώνα, τη δική του μαρτυρία, από το δικό του μετερίζι με τις δικές του αντιξοότητες και τις δικές τους δυσκολίες. Δοξάζω τον Θεό που οι μοναχοί μας και οι μοναχές μας αποτελούν λαμπάδες αναμμένες οι οποίες θάλπουν, θερμαίνουν, εμπνέουν και παρηγορούν τις καρδιές των ανθρώπων».

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος ανέφερε:

«Αυτό το Μοναστήρι και κάθε Μοναστήρι είναι ένα τέτοιο εργαστήριο. Είναι ένα καθαριστήριο ψυχών. Ένα θα λέγαμε εξειδικευμένο, επαγγελματικών προδιαγραφών, σύγχρονων προδιαγραφών, ένα δεδοκιμασμένο καθαριστήριο ψυχών, διότι η μακραίωνη ιστορία με τόσους πατέρες και με τόσες ψυχές που ασκήτευσαν εδώ στο διάβα των αιώνων, δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία μαθητεία και μία εργασία στην κάθαρση, στον φωτισμό και στην θέωση».

Στις Ιερές Μονές Προφήτου Ηλιού Ζελίου και Αγίου Νικολάου Δίβρης ο Σεβασμιώτατος εκτός από τις Ιερές Ακολουθίες είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει με τους Αγίους Καθηγουμένους, Αρχιμ. π. Δημήτριο Ζελιαναίο και Αρχιμ. π. Αρσένιο Κατερέλο, να ενημερωθεί από τους Αγίους Καθηγουμένους για διάφορα θέματα των Ιερών Μονών, αλλά και ιδιαίτερα να συνεργαστούν για την πρακτική υλοποίηση πρακτικών και ζωτικών ζητημάτων των δύο αυτών Μονών.

 

Δείτε το σχετικό φωτογραφικό υλικό:

Φθιώτιδος Συμεών: «Τα Μοναστήρια φωτίζουν και καθοδηγούν».

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων