21/07/2021 21/07/2021 Σε ένα μικρό και όμορφο ορεινό χωριό του Δήμου Καμένων Βούρλων με θέα τον Μαλιακό Κόλπο, την Ανάβρα Λοκρίδος και στον Πανηγυρίζοντα Ναό του Προφήτη Ηλία ιερούργησε σήμερα Τρίτη 20 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, όπου σύμφωνα με τους κατοίκους του χωριού, πρώτη φορά επισκέπτεται Αρχιερέας το χωριό τους και δη ο οικείος...
21 Ιουλίου, 2021 - 8:43
Τελευταία ενημέρωση: 21/07/2021 - 8:48

Φθιώτιδος: «Το μήνυμα των προφητών είναι το Ευαγγέλιο»

Διαδώστε:
Φθιώτιδος: «Το μήνυμα των προφητών είναι το Ευαγγέλιο»

Σε ένα μικρό και όμορφο ορεινό χωριό του Δήμου Καμένων Βούρλων με θέα τον Μαλιακό Κόλπο, την Ανάβρα Λοκρίδος και στον Πανηγυρίζοντα Ναό του Προφήτη Ηλία ιερούργησε σήμερα Τρίτη 20 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, όπου σύμφωνα με τους κατοίκους του χωριού, πρώτη φορά επισκέπτεται Αρχιερέας το χωριό τους και δη ο οικείος Μητροπολίτης.

Στο κήρυγμά του ο κ. Συμεών αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Προφήτη Ηλία, όπου οι σύγχρονοι του Χριστού, αναρωτιόταν ακόμη και για τον ίδιο τον Κύριο αν ήταν ο Ηλίας, στο σύνδεσμο του Προφήτη Ηλία με τον Τίμιο Πρόδρομο, αλλά και στην παρουσία του Προφήτη Ηλία στο γεγονός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και με αφορμή την εορτή του, αναφέρθηκε στην έννοια του Προφήτη.

“Μια έννοια, η οποία είναι πολύ σημαντικό να την προσεγγίσουμε με την βιβλική παράδοση, την Παλαιά Διαθήκη και την διδασκαλία της Εκκλησίας μας και όχι όπως ίσως λανθασμένα την κατανοούμε εμείς, διότι η προφητεία δεν έχει χαρακτηριστικό μελλοντολογίας, μαγείας και κυρίως δεν έχει τον χαρακτήρα μιας καταστροφολογίας.

Ο Προφήτης είναι αυτός ο οποίος αναγγέλλει το μήνυμα του Ευαγγελίου, το μήνυμα της ελπίδος. Οι μεν Προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης προεφήτευαν κυρίως τον ερχομό του Μεσσία και οι δε Προφήτες της Καινής Διαθήκης, όλοι οι Άγιοι της Εκκλησίας μας προφητεύουν τον ερχομό της Βασιλείας. Προφητεία κατεξοχήν είναι το μήνυμα της αισιοδοξίας και της νίκης του θανάτου.

Οι Προφήτες ακόμα και αν προειδοποιούν για επερχόμενα κακά, προειδοποιούν τους ανθρώπους, όταν έχουν αποκλίνει από το μήνυμα του Ευαγγελίου και της ελπίδος και ο λόγος που το κάνουν είναι για να τους επαναφέρουν στην πίστη και στην ελπίδα.

Αυτό έχουμε ανάγκη και σήμερα: επίκεντρό μας να μην είναι ο θάνατος και το κακό, αλλά ο Χριστός και η ελπίδα και η βεβαιότητα που πηγάζει από το πρόσωπο του Χριστού ότι θα ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία και θα περάσουμε στην αντίπερα όχθη”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών.

Στο τέλος ο κ. Συμεών συνεχάρη τους χωριανούς και εξέφρασε την χαρά του που βρέθηκε σε ένα ακόμη όμορφο και ορεινό χωριό της Φθιώτιδος, το οποίο προοδεύει όταν οι κάτοικοί του είναι μονιασμένοι και αγαπημένοι. Ευχήθηκε στον παριστάμενο εορτάζοντα Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος κ. Ηλία Κυρμανίδη, ευχαρίστησε για την παρουσία τους, τους τοπικούς άρχοντες, τον κ. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Φθιώτιδος κ. Αθανάσιο Καρακάντζα, τον Δήμαρχο Καμένων Βούρλων κ. Ιωάννη Συκιώτη, τον Πρόεδρο του χωριού και την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου “Το Ελαφοβούνι” Ανάβρας Λοκρίδος και δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα βρεθεί και πάλι στην Ανάβρα για να χαρεί την επικοινωνία με τους φιλόξενους κατοίκους της περιοχής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων