05/02/2021 05/02/2021 Σε ενημέρωση για τα τρέχοντα διοικητικά και ποιμαντικά θέματα για τον μήνα Φεβρουάριο προχώρησε η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος. Σύμφωνα με αυτή οι Διοικητικές αλλαγές έχουν ως εξής: α. Νέος Πρόεδρος στην Ενορία Αγίας Παρασκευής Πουρναρίου τοποθετήθηκε ο π. Δημήτριος Κωνσταντέλλος β. Νέος Πρόεδρος και εφημέριος στην Ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Δαμάστας τοποθετήθηκε ο π. Ιωάννης Κόλλιας...
05 Φεβρουαρίου, 2021 - 19:01
Τελευταία ενημέρωση: 05/02/2021 - 18:31

Για τα τρέχοντα διοικητικά και ποιμαντικά θέματα ενημέρωσε η Μητρόπολη Φθιώτιδος

Διαδώστε:
Για τα τρέχοντα διοικητικά και ποιμαντικά θέματα ενημέρωσε η Μητρόπολη Φθιώτιδος

Σε ενημέρωση για τα τρέχοντα διοικητικά και ποιμαντικά θέματα για τον μήνα Φεβρουάριο προχώρησε η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος.

Σύμφωνα με αυτή οι Διοικητικές αλλαγές έχουν ως εξής:

α. Νέος Πρόεδρος στην Ενορία Αγίας Παρασκευής Πουρναρίου τοποθετήθηκε ο π. Δημήτριος Κωνσταντέλλος

β. Νέος Πρόεδρος και εφημέριος στην Ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Δαμάστας τοποθετήθηκε ο π. Ιωάννης Κόλλιας

γ. Νέος Πρόεδρος και εφημέριος στην Ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Βαθυκοίλου τοποθετήθηκε ο π. Ευάγγελος Γραμματικός

δ. Μέχρι την κάλυψη των κενών θέσεων από μονίμους τακτικούς εφημερίους ρυθμίστηκε άχρι καιρού το ζήτημα της εξυπηρετήσεως των λειτουργικών και ποιμαντικών αναγκών των Ενοριών Κοιμήσεως Θεοτόκου Πουγκακίων και Αγίου Δημητρίου Αμουρίου από εντεταλμένους και δεδοκιμασμένους κληρικούς της πόλεως της Λαμίας

Όσο για το Λειτουργικό και Ποιμαντικό Πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών από 6 – 11 Φεβρουαρίου 2021:

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

07:00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Καμένων Βούρλων. Αρχιερατικό Μνημόσυνο μακαριστών Μητροπολιτών Καστορίας κυρού Γρηγορίου του Γ’ επί τη συμπληρώσει 25 ετών από της κοιμήσεως του και Σεραφείμ επί τη συμπληρώσει 40 ημερών από της κοιμήσεως του.

(ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση)

17:00 μ.μ. Αναστάσιμος Αρχιερατικός Εσπερινός της Κυριακής στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας και εν συνεχεία η καθιερωμένη ομιλία από τον κύκλο των ομιλιών του Σεβασμιωτάτου «Αύριο είναι Κυριακή».

(ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση)

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

07:00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστού Λουκά του Ιατρού, Πολιούχου της πόλεως Λαμίας. Επέτειος τριών ετών από την εις Επίσκοπον εκλογή του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Συμεών.

(τηλεοπτική – ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

11:00 π.μ. Τέλεση 40/μερου Αρχιερατικού Μνημοσύνου του μακαριστού Νικολάου Σπανού στον Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Κοιμητηρίου Ξηριώτισσας.

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

18:00 μ.μ. Ιερός Ναός Αγίων Θεοδώρων Λαμίας. Επετειακή διαδικτυακή εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 με θέμα «Τα χρόνια της σκλαβιάς. Τουρκοκρατία».

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

18:00 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους στο χωριό Άγιος Χαράλαμπος Λοκρίδος.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

07:00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους στην Καρυά Υπάτης.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

18:00 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου στην Αμφίκλεια.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

06:00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίου Βλασίου Στυλίδος. Επέτειος τριών ετών από την εις Επίσκοπον χειροτονία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Συμεών.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

Σημείωση: ‘Όλες οι Ιερές Ακολουθίες θα τελεσθούν με αυστηρή τήρηση των ισχυόντων υγειονομικών πρωτοκόλλων βάσει του τρέχοντος επιδημιολογικού επιπέδου και των εφαρμοστέων Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων.

Σε περίπτωση μεταβολής των επιδημιολογικών επιπέδων θα υπάρξει αντίστοιχη αναπροσαρμογή των μέτρων και πιθανή αλλαγή στο πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων