10/03/2022 10/03/2022 Με επίκεντρο την Πρωτεύουσα των Λοκρών, την όμορφη πόλη της Αταλάντης και τον ιστορικό Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων θα εορτασθεί στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος το διήμερο 11 & 12 Μαρτίου η ανάμνησις του δια κόλλυβων θαύματος του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Τήρωνος, εορτή των Πολιούχων και Προστατών της Αταλάντης, Αγίων Θεοδώρων. Η Ιερά Μητρόπολη...
10 Μαρτίου, 2022 - 11:57
Τελευταία ενημέρωση: 10/03/2022 - 11:59

Η Αταλάντη εορτάζει τους πολιούχους της

Διαδώστε:
Η Αταλάντη εορτάζει τους πολιούχους της

Με επίκεντρο την Πρωτεύουσα των Λοκρών, την όμορφη πόλη της Αταλάντης και τον ιστορικό Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων θα εορτασθεί στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος το διήμερο 11 & 12 Μαρτίου η ανάμνησις του δια κόλλυβων θαύματος του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Τήρωνος, εορτή των Πολιούχων και Προστατών της Αταλάντης, Αγίων Θεοδώρων.

Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος με μέριμνα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών και σε συνεργασία με τον Δήμο Λοκρών και τον Δήμαρχο κ. Αθανάσιο Ζεκεντέ, έχουν ήδη καταρτίσει ένα πλούσιο πρόγραμμα λατρευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων προς τιμήν των Αγίων, όπου θα τιμήσουν με την παρουσία τους προσκεκλημένοι υπό του Σεβασμιωτάτου μας κ. Συμεών Άγιοι Αρχιερείς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος και ο Θεοφίλεστατος Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, καθώς και πλήθος άλλων επίσημων.

Το Πρόγραμμα Εορτασμού αναλυτικά έχει ως εξής:

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

07:00 π.μ. Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Αγίων Θεοδώρων Αταλάντης.

09:00 π.μ. Ποιμαντική Επίσκεψη στο Super Market «ΓΑΛΑΞΙΑΣ» Αταλάντης.

10:00 π.μ. Ποιμαντική Επίσκεψη στο Εργοστάσιο «ΓΕΩΡΓΑΤΣΩΝΑΣ Α.Ε. METAL CONSTRUKTIONS».

11:00 π.μ. Διαδικτυακός Χαιρετισμός στην συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.

11:30 π.μ. Ποιμαντική επίσκεψη στο εργοστάσιο Atlas Tapes S.A. στην Αταλάντη.

13:00 μ.μ. Ποιμαντική επίσκεψη στο εργοστάσιο Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης (ΕΖΑ)

18:30 μ.μ. Ακολουθία Α΄ Χαιρετισμών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Αταλάντης, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο, και συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών.

(τηλεοπτική, ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση)

Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

07:00 π.μ. Πανηγυρικός Όρθρος και Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Θεοδώρων Αταλάντης, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο, και συνιερουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών. (τηλεοπτική, ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση)

10:30 π.μ. Ιερά Λιτάνευση στην πόλη της Αταλάντης της Ιεράς Θαυματουργού Εικόνος των Αγίων Θεοδώρων, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Λοκρών και τιμητικών αγημάτων.

11:30 π.μ. «Τοπικοί χοροί της Ρούμελης», από το χορευτικό ΝΠΔΔ για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό στον Δήμο Λοκρών, στην κεντρική πλατεία Αταλάντης με την επιμέλεια της χορογράφου κ. Γεωργίας Γρηγοριάδου.

13:00 μ.μ. Επίσημο γεύμα από τον Δήμο Λοκρών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων