23/04/2019 23/04/2019 Στην Ακολουθία του Νυμφίου που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Λαμίας, χοροστάτησε και μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας 22 Απριλίου. Στον Ιερό Ναό προσήλθαν πολλοί πιστοί προκειμένου να συμμετάσχουν στην κατανυκτική Ιερά Ακολουθία και να ακούσουν την θεολογική διδαχή του Ποιμενάρχου μας. Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος...
23 Απριλίου, 2019 - 16:35

“Η Εκκλησία μας καλεί να ξυπνήσουμε από το πάθος της ραθυμίας”

Διαδώστε:
“Η Εκκλησία μας καλεί να ξυπνήσουμε από το πάθος της ραθυμίας”

Στην Ακολουθία του Νυμφίου που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Λαμίας, χοροστάτησε και μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας 22 Απριλίου.

Στον Ιερό Ναό προσήλθαν πολλοί πιστοί προκειμένου να συμμετάσχουν στην κατανυκτική Ιερά Ακολουθία και να ακούσουν την θεολογική διδαχή του Ποιμενάρχου μας.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο βαθύ νόημα του ωραίου τροπαρίου «Ιδού ο Νυμφίος έρχεται» και ανέλυσε την ακουσθείσα παραβολή των Δέκα παρθένων καθώς και το μήνυμα της εγρηγόρσεως που μας δίδει ο Κύριος μέσω της παραβολής.

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Το ωραίο αυτό τροπάριο αδελφοί μου, παίρνει αφορμή από την παραβολή των Δέκα παρθένων μέσω της οποίας ο Κύριος μας διδάσκει ότι αν μας καταβάλει η πνευματική τεμπελιά, αν χάσουμε το ζήλο μας, θα χάσουμε τα πάντα. Η πιο επικίνδυνη παγίδα του διαβόλου είναι η ραθυμία, η έλλειψη όρεξης πνευματικής, η οποία είναι προ – στάδιο νεκρώσεως. Η Εκκλησία μας καλεί όλους, όσο υπάρχει ώρα να ξυπνήσουμε από το πάθος της ραθυμίας, το δηλητήριο του διαβόλου που καταλαμβάνει ακόμη και πνευματικούς ανθρώπους. Για να ανορθωθεί κάποιος πρέπει να εργαστεί. Οι πατέρες της Εκκλησίας μας κηρύττουν την εγρήγορση . Να μην αμελούμε το παρόν, αλλά να το χρησιμοποιούμε για τη σωτηρία μας και να εμβαθύνουμε στα πνευματικά με την προσευχή, την μελέτη, την υπομονή και την ταπείνωση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων