16/12/2021 16/12/2021 Με επίκεντρο τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Γαλανέικων Λαμίας, όπου στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο υπάρχει Παρεκκλήσιο αφιερωμένο στον Άγιο Ιερομάρτυρα Ελευθέριο εορτάσθηκε στην πόλη της Λαμίας η Ιερά Μνήμη του Αγίου. Την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών τέλεσε προερτίως την Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο και ωμίλησε διδακτικώς...
16 Δεκεμβρίου, 2021 - 10:02
Τελευταία ενημέρωση: 16/12/2021 - 9:55

Η εορτή του Αγίου Ελευθερίου στη Λαμία

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Ελευθερίου στη Λαμία

Με επίκεντρο τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Γαλανέικων Λαμίας, όπου στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο υπάρχει Παρεκκλήσιο αφιερωμένο στον Άγιο Ιερομάρτυρα Ελευθέριο εορτάσθηκε στην πόλη της Λαμίας η Ιερά Μνήμη του Αγίου.

Την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών τέλεσε προερτίως την Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο και ωμίλησε διδακτικώς σημειώνοντας ότι η Παναγία Μητέρα του Κυρίου μας είναι το πρότυπο όλων των Αγίων και κάθε εορτή ενός Αγίου είναι και εορτή της Θεοτόκου.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό της Εορτής την διακονία του Θείου Λόγου ανέλαβε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Μενδενίτσης και Καμένων Βούρλων Πρωτ. π. Κωνσταντίνος Ρεντίφης, ο οποίος και ωμίλησε με θέμα: «Ο βίος και τα θαύματα του Αγίου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου και της μητρός αυτού Ανθίας»

Ανήμερα της Εορτής τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου, ο οποίος λαμβάνοντας αφορμή από το όνομα του Αγίου Ελευθερίου αναφέρθηκε στην εν Χριστώ Ελευθερία.

Ο π. Άγγελος μετέφερε και τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο οποίος μετά από πρόσκληση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, και τις δύο ημέρες της μνήμης του Αγίου Ελευθερίου, ιερούργησε στην ομώνυμη Ενορία του Αγίου οδού Αχαρνών στην Αθήνα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων