08/08/2019 08/08/2019 Η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος διοργανώνει υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, Τοποτηρητού τη Ιεράς Μητροπόλεως, την ήδη προγραμματισμένη 4ήμερη προσκυνηματικη εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη, από τις 21 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2019. Το Πρόγραμμα μεταξύ πολλών άλλων περιλαμβάνει επίσκεψη στο Φανάρι και στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, στην Αγιά Σοφιά,...
08 Αυγούστου, 2019 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 08/08/2019 - 16:46

Ι.Μ Φθιώτιδος: Εκδρομή στην Πόλη υπό την αιγίδα του Τοποτηρητού της

Διαδώστε:
Ι.Μ Φθιώτιδος: Εκδρομή στην Πόλη υπό την αιγίδα του Τοποτηρητού της

Η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος διοργανώνει υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, Τοποτηρητού τη Ιεράς Μητροπόλεως, την ήδη προγραμματισμένη 4ήμερη προσκυνηματικη εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη, από τις 21 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2019.

Το Πρόγραμμα μεταξύ πολλών άλλων περιλαμβάνει επίσκεψη στο Φανάρι και στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, στην Αγιά Σοφιά, στην Παναγία του Μπαλουκλή και στην Παναγία Βλαχέρνα, στη Μονή της Χώρας και σε πολλά ακόμα ιστορικά μέρη.

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο π. Νεόφυτο Ραφαηλίδη, στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, όσο το δυνατόν συντομότερα για την εξασφάλιση του ξενοδοχείου.

Η τιμή της εκδρομής είναι 350 Ευρώ. Λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στο Πρόγραμμα της εκδρομής, το οποίο θα λάβετε.

Το ιερό αυτό προσκύνημα στην βασιλίδα των πόλεων, την αλησμόνητη Πόλη, την Κωνσταντινούπολη και στις ιερές τοποθεσίες, που κατέχει, θα είναι όπως πάντα οργανωμένο από την Ιερά Μητρόπολή με τρόπο εκκλησιαστικό, αλλά και με την δέουσα αξιοπρέπεια, άνεση και υπευθυνότητα.

Πρόγραμμα Εκδρομής

1η ΗΜΕΡΑ 21/09: Αναχώρηση από τη Λαμία πολύ νωρίς το πρωί για την Κωνσταντινούπολη, με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ ή φαγητό στην περιοχή Μουσθένη (ΜΟΤΕΛ ΧΡΥΣΑΝΘΙΔΗΣ) και στα σύνορα στους Κήπους.

Μετά τις διατυπώσεις των συνόρων και τις αγορές στα αφορολόγητα FREE SHOPS ξεκινάμε για την Πόλη με μια ενδιάμεση στάση φθάνουμε νωρίς το βράδυ στην Κωνσταντινούπολη, τακτοποίηση αποσκευών στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ 22/09: Πρωινό και αναχώρηση για τις ξεναγήσεις μας ξεκινώντας από τον ΙΠΠΟΔΡΟΜΟ, ΤΟ ΤΟΠ ΚΑΠΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΙΕΡΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΤΕΡΝΑ ΤΟΥ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ. Στη συνέχεια προαιρετικά μπορούμε να κάνουμε μια βόλτα στις δύο πλευρές του Βόσπορου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο το απόγευμα διανυκτέρευση.

3 ΗΜΕΡΑ 23/09: Μετά το πρωινό μας, αναχώρηση για την εκκλησία της Παναγίας της Μπαλουκλιώτισας (ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ), όπου υπάρχει το Ελληνικό Νεκροταφείο, οι τάφοι των Πατριαρχών και η Πηγή με τα χρυσόψαρα που ενώνουν την ιστορία μας με το μύθο. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε στο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ τον Ιερό Ναό του Αγ. Γεωργίου. Αμέσως μετά, εκεί κοντά στην ΠΑΝΑΓΙΑ ΒΛΑΧΕΡΝΑ όλοι μαζί θα ψάλλουμε το «ΥΠΕΡΜΑΧΩ». Στη συνέχεια επίσκεψη στην ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ παλιά βυζαντινή εκκλησία που σήμερα λειτουργεί σαν μουσείο. Το απόγευμα ελεύθερο στη κλειστή αγορά ΚΑΠΑΛΙ ΤΣΑΡΣΙ επιστροφή στο ξενοδοχείο διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ 24/09 Πρωινό, τακτοποίηση αποσκευών και αναχωρούμε για την Ελλάδα με στάση καθ’ οδόν. Άφιξη στην πόλη μας με τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ: Νέο Διαβατήριο ή Νέα Ταυτότητα & με Λατινικά στοιχεία.

Όπως σε κάθε εκδρομή, ισχύουν οι διεθνείς όροι συμμετοχής.

Τιμή ανά άτομο σε δίκλινο 350 €

 

Περιλαμβάνει:

1. Όλες τις μεταφορές – περιηγήσεις – ξεναγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν.

2. 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4 ΑΣΤΕΡΩΝ.

3. 3 πρωινά

4. 3 Γεύματα

5. Τοπικός ξεναγός στην Κωνσταντινούπολη.

6. Δύο οδηγοί.

7. Ασφάλεια αστικής – επαγγελματικής ευθύνης

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Εισόδους στα μουσεία, αναψυκτικά ή ποτά στα γεύματα και ό,τι αναφέρεται σαν προαιρετικό (κρουαζιέρα στον Βόσπορο) .

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να προμηθευτούν λεπτομερές πρόγραμμα από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, το Βιβλιοπωλείο «Ένθεον» και από τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων