26/03/2023 26/03/2023 Στην πόλη της Μαλεσίνας, στην καρδιά της Λοκρίδος, τελέσθηκε το απόγευμα της 25ης Μαρτίου 2023 Πολυαρχιερατική Ιερά Λιτανεία της Τιμίας Χειρός του Αγίου Αποστόλου Ευαγγελιστού Λουκά του Ιατρού, εις ανάμνησιν της Ιεράς εκείνης Λιτανείας της 25ης Μαρτίου του έτους 2020, που πραγματοποίησε μόνος του τότε ο Ποιμενάρχης της Λοκρίδας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, εν...
26 Μαρτίου, 2023 - 17:48
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2023 - 18:12

Η Μαλεσίνα δεν λησμόνησε τον ιατρό της Ευαγγελιστή Λουκά

Διαδώστε:
Η Μαλεσίνα δεν λησμόνησε τον ιατρό της Ευαγγελιστή Λουκά

Στην πόλη της Μαλεσίνας, στην καρδιά της Λοκρίδος, τελέσθηκε το απόγευμα της 25ης Μαρτίου 2023 Πολυαρχιερατική Ιερά Λιτανεία της Τιμίας Χειρός του Αγίου Αποστόλου Ευαγγελιστού Λουκά του Ιατρού, εις ανάμνησιν της Ιεράς εκείνης Λιτανείας της 25ης Μαρτίου του έτους 2020, που πραγματοποίησε μόνος του τότε ο Ποιμενάρχης της Λοκρίδας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, εν μέσω της θανατηφόρου πανδημίας του κορωνοϊού, και η οποία σταμάτησε τον θανατικό, όπου είχε βυθίσει την πόλη της Μαλεσίνας με δεκάδες νεκρούς.

Την Τιμία Χείρα κόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Μαλεσίνας, από τον οποία ξεκίνησε η λιατανευτική πομπή στους δρόμους της Μαλεσίνας, μέχρι τον Ιερό Ναό των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου & Ελένης.

Η Ιερά Λιτανεία τελέσθηκε υπό των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου και Ρωγών κ. Φιλοθέου και του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, του Ιερού Κλήρου της Λοκρίδος, προπορευομένης της Δημοτικής Φιλαρμονικής του Δήμου Λοκρών, καθώς και πολλών παιδιών τα οποία φορούσαν παραδοσιακές στολές.

Στην Ιερά Λιτανεία, μεταξύ των πιστών παρέστησαν ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές, καθώς και εκπρόσωποι άλλων φορέων και συλλόγων.

Ακολούθησε ο Πολυαρχιερατικός Αναστάσιμος Εσπερινός της Δ΄ Κυριακής των Νηστειών (Οσίου Ιωάννου της Κλίμακος) χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών και συχγοροστατούντων των ως άνω Αγίων Αρχιερέων.

Στις Ιερές Ακολουθίες, οι οποίες μεταδόθηκαν απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος (89,4 Fm) και από διαδικτύου, έψαλε χορός μαθητών του Παραρτήματος Μαλεσίνας του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «Γερμανός ο Μελωδός» υπό τον Διευθυντή Δρ. κ. Ανδρέα Ιωακείμ.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών πραγματοποίησε και την καθιερωμένη ομιλία του, στο πλαίσιο των ομιλιών «Αύριο είναι Κυριακή». Ακούστε την ομιλία:

Ακολούθως στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο οι Άγιοι Αρχιερείς είχαν την ευκαιρία μιας γόνιμης, ουσιαστικής και πνευματικής επικοινωνίας με τα παιδιά της πόλεως, στο πλαίσιο των κατηχητικών τους συναντήσεων.

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

Η Μαλεσίνα δεν ξέχασε τον ιατρό της Ευαγγελιστή Λουκά

(Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων