01/12/2022 01/12/2022 Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος κατόπιν αδείας του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, θα φιλοξενήσει, από 1 έως 10 Δεκεμβρίου 2022, την Ιερά Εικόνα της Παναγίας του Όρους των Ελαιών, εκ του παλαιφάτου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Η υποδοχή της Ιεράς Εικόνας, την οποία θα κομίσει Εκπρόσωπος του Παναγίου...
01 Δεκεμβρίου, 2022 - 10:52
Τελευταία ενημέρωση: 01/12/2022 - 10:53

Η Παναγία του Όρους των Ελαιών στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος

Διαδώστε:
Η Παναγία του Όρους των Ελαιών στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος

Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος κατόπιν αδείας του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, θα φιλοξενήσει, από 1 έως 10 Δεκεμβρίου 2022, την Ιερά Εικόνα της Παναγίας του Όρους των Ελαιών, εκ του παλαιφάτου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Η υποδοχή της Ιεράς Εικόνας, την οποία θα κομίσει Εκπρόσωπος του Παναγίου Τάφου εν Ελλάδι, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2022, στις 17:00 μ.μ., στην Πλατεία Ελευθερίας, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η ετήσια εκκλησιαστική εορτή του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου και των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

Κατόπιν, θα τελεστεί νυχτερινή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Συμεών.

Στην Σπερχειάδα έως τις 10 Δεκεμβρίου

Αύριο Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, στις 17:30 το απόγευμα, το Ιερό Κειμήλιο θα αφιχθεί στην πλατεία της μαρτυρικής πόλης της Σπερχειάδος, όπου και θα παραμείνει στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου για την πανήγυρη του Πολιούχου της Σπερχειάδος, έως και το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου.

“Είναι μεγάλη ευλογία η παρουσία αυτού του σπάνιου ιερού κειμηλίου για δέκα ημέρες στην Ιερά Μητρόπολή μας, γι΄αυτό αποτελεί μοναδική ευκαιρία, είτε στην Λαμία την Πέμπτη, είτε στην Σπερχειάδα την Παρασκευή και τις επόμενες ημέρες, να προσκυνήσουμε και να ζητήσουμε τη χάρη της Παναγίας μας”, καταλήγει στην ανακοίνωση της η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων