17/11/2019 17/11/2019 ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ – Γιώργος Φερδής Την πρώτη του Θεία Λειτουργία ως Μητροπολίτης Φθιώτιδος τέλεσε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Συμεών στο Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας. Το πρωί τελέστηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Θηβών και...
17 Νοεμβρίου, 2019 - 9:09
Τελευταία ενημέρωση: 17/11/2019 - 12:30

Η πρώτη Θεία Λειτουργία του Μητρ. Φθιώτιδος στη Λαμία (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η πρώτη Θεία Λειτουργία του Μητρ. Φθιώτιδος στη Λαμία (ΦΩΤΟ)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ – Γιώργος Φερδής

Την πρώτη του Θεία Λειτουργία ως Μητροπολίτης Φθιώτιδος τέλεσε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Συμεών στο Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Το πρωί τελέστηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου, Φωκίδος κ. Θεοκτίστου, Ιλίου κ. Αθηναγόρα, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδρούσης κ. Κωνσταντίου.

“Προηγήθηκε η φήμη του Μητροπολίτου σας.  Ο αδερφός μας Συμεών θα μιλήσει με το παράδειγμα του και όχι μόνο με τα λόγια του. Η φωνή του ποιμενάρχη σας θα παίξει σημαντικό ρόλο στην ιεραρχία” τόνισε στο κήρυγμά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Στο τέλος από την πλευρά των τοπικών αρχών τον Σεβασμιώτατο προσφώνησε ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Ηλίας Κυρμανίδης, ο οποίος και καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο.

“Ευχαριστώ τον λαό της Λαμίας που πλημμύρισε εκτός από τους δρόμους και τα μάτια μας με δάκρυα χαράς” τόνισε πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Συμεών, ευχαριστώντας όλους για τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν χθες. Αμέσως μετά παρουσίασε στον κόσμο της Λαμίας τους αρχιερείς που λειτούργησαν μαζί του στην πρώτη του λειτουργία μιλώντας με λόγια αγάπης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κατευθυνόμενος προς το Επισκοπείο, έκανε μια μικρή εξόρμηση στις καφετέριες της Λαμίας και συνομίλησε με  πιστούς. Ακολούθως κλήρος, τοπικοί άρχοντες και λαός των υποδέχτηκαν στο Επισκοπείο όπου και του ευχήθηκαν.

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων