24/11/2019 24/11/2019 “Θα βρεθώ όπου υπάρχει ανθρώπινη αναπνοή, όπου υπάρχει ανθρώπινο βλέμμα, όπου υπάρχει ανθρώπινη ύπαρξη για να κηρύξω ότι ο Χριστός είναι η μόνη αγάπη  είπε με έμφαση και μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών από το χωριό Νικολίτσι του ορεινού όγκου της Σπερχειάδος, όπου μετέβη σήμερα για να τελέσει την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον...
24 Νοεμβρίου, 2019 - 15:11
Τελευταία ενημέρωση: 24/11/2019 - 15:21

Η θεία λειτουργία στο ορεινό χωριό Νικολίτσι για τον έναν κάτοικο!

Διαδώστε:
Η θεία λειτουργία στο ορεινό χωριό Νικολίτσι για τον έναν κάτοικο!

“Θα βρεθώ όπου υπάρχει ανθρώπινη αναπνοή, όπου υπάρχει ανθρώπινο βλέμμα, όπου υπάρχει ανθρώπινη ύπαρξη για να κηρύξω ότι ο Χριστός είναι η μόνη αγάπη  είπε με έμφαση και μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών από το χωριό Νικολίτσι του ορεινού όγκου της Σπερχειάδος, όπου μετέβη σήμερα για να τελέσει την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. της Παναγίας για τον ένα και μοναδικό κάτοικο του χωριού, όπως είχε άλλωστε προαναγγείλει στον Επιβατήριό του λόγο κατά την ημέρα της Ενθρονίσεώς του.

Του Αντώνη Μακατούνη 

Σήμερα πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι είχε μαζευτεί πολύς κόσμος από τις γύρω περιοχές που συμμετείχε στην Αρχιερατική Θεία λειτουργία.

Στον “φύλακα” και μοναδικό κάτοικο του χωριού, του έδωσε ως δώρο μία εικόνα του Αρχαγγέλλου Μιχαήλ για να τον προστατεύει όπως του είπε χαρακτηριστικά, ενώ του γνωστοποίησε τον αριθμό του προσωπικού του τηλεφώνου για να τον καλεί όταν νιώθει μοναξιά όπως πρόσθεσε με έμφαση ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος.

Στη συνέχεια ζήτησε από τον δήμαρχο της Μακρακώμης να τον ειδοποιεί όταν θα λαμβάνει πρόβλεψη για χιονόπτωση, ώστε να ανεβαίνει στο Νικολίτσι και να περνά τον αποκλεισμό παρέα με τον ήρωα κάτοικο κ. Μιλτιάδη όπως είπε χαριτολογώντας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετέδωσαν απευθείας: ο Τηλεοπτικός Σταθμός «Star Κεντρικής Ελλάδος», ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «89,4 fm» και η Ιστοσελίδα της εν λόγω Ιεράς Μητροπόλεως www.imfth.gr μέσω Live Streaming.

Επιμέλεια βίντεο: Νάνσυ Νάσκου

Μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων