30/05/2019 30/05/2019 Την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019 πραγματοποίησαν την καθιερωμένη μηνιαία Ιερατική Σύναξή άπαντες οι Ιερείς των Αρχιερατικών Περιφερειών Λαμίας και Περιχώρων, Θερμοπυλών και Ροδίτσης, Υπάτης, Στυλίδος και Πελασγίας. Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως: Οι Ιερείς συγκεντρώθηκαν στη Μεγάλη Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πνευματικού – Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως και μετά την καθιερωμένη προσευχή ο...
30 Μαΐου, 2019 - 17:00

Ιερατική Σύναξη στη Μητρ.Φθιώτιδος με ομιλητή τον Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Πολύκαρπο Μπόγρη

Διαδώστε:
Ιερατική Σύναξη στη Μητρ.Φθιώτιδος με ομιλητή τον Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Πολύκαρπο Μπόγρη

Την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019 πραγματοποίησαν την καθιερωμένη μηνιαία Ιερατική Σύναξή άπαντες οι Ιερείς των Αρχιερατικών Περιφερειών Λαμίας και Περιχώρων, Θερμοπυλών και Ροδίτσης, Υπάτης, Στυλίδος και Πελασγίας.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως:

Οι Ιερείς συγκεντρώθηκαν στη Μεγάλη Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πνευματικού – Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως και μετά την καθιερωμένη προσευχή ο Σεβασμιώτατος αρχικά, απηύθυνε τον Αναστάσιμο Χαιρετισμό «Χριστός Ανέστη» σε όλους τους Ιερείς και ευχαρίστησε ιδιαιτέρως εκείνους τους Ιερείς, όπου την Μεγάλη Εβδομάδα και το Άγιο Πάσχα, εξυπηρέτησαν και τα πιο απομακρυσμένα χωριά, τα οποία στερούνται Εφημερίου και έτσι όλοι οι κάτοικοι της Μητροπόλεως είχαν την ευκαιρία να ζήσουν, τα σεπτά Πάθη και την Ζωηφόρο Ανάσταση του Κυρίου.

Ακολούθως ο Ποιμενάρχης μας παρουσίασε στους Ιερείς τον εκλεκτό προσκεκλημένο ομιλητή της παρούσας Συνάξεως, τον Πανσιολ. Αρχιμ. π. Πολύκαρπο Μπόγρη, Κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, Γραμματέα της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής και Νεότητος, της οποίας πρόεδρος τυγχάνει ο Ποιμενάρχης μας και αφού τον για την αποδοχή της προσκλήσεως και την ωφέλιμη παρουσία του στην σύναξη, τον παρεκάλεσε να αναπτύξει στους Ιερείς το θέμα του.

Στην συνέχεια ο π. Πολύκαρπος, αφού ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη μας για τα καλά του λόγια, ανέπτυξε στους Ιερείς το θέμα: «Χαρίσματα και πάθη στην Ιερωσύνη».

«Η Ιερωσύνη αγαπητοί μου Πατέρες, είναι ο Ίδιος ο Θεός. Δεν είναι μια κοσμική σταδιοδρομία, αλλά μία θυσιαστική διακονία. Τα χαρίσματα δωρίζονται στον Ιερέα από τον Θεό και καλούμαστε, αυτά τα χαρίσματα, να τα αξιοποιούμε για την σωτηρία του ποιμνίου μας και την δική μας σωτηρία. Τα όποια ανθρώπινα πάθη, τα πολεμούμε μόνο με ταπείνωση και όταν υπάρχει ταπείνωση και πραγματική αγάπη, ο Θεός μας επιβραβεύει», σημείωσε χαρακτηριστικά ο π. Πολύκαρπος.

Η θαυμάσια ομιλία του π. Πολυκάρπου, ήταν τεκμηριωμένη θεολογικά, στη βάση του Ευαγγελίου και των Πατέρων της Εκκλησίας και υπήρξε μεστή νοημάτων, γεγονός όπου μετά την ολοκλήρωσή της ακολούθησε ευρεία πνευματική συζήτηση επί του θέματος.

Μετά το διάλλειμα για το πρωινό η μηνιαία Ιερατική σύναξη συνέχισε με το δεύτερο μέρος, κατά την διάρκεια του οποίου ο Ποιμενάρχης μας ενημέρωσε τους Ιερείς για διάφορα θέματα Διοικητικής και Ποιμαντικής φύσεως, τα οποία χρίζουν προσοχής και έδωκε τις κατάλληλες κατευθύνσεις.

Τέλος σε όλους τους Ιερείς εδόθη φάκελος με έντυπο Ποιμαντικό υλικό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων