06/03/2020 06/03/2020 Στον ιστορικό τόπο της Μονής Δαμάστας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 5 Μαρτίου, η Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Β’ Αρχιερατικής Περιφερείας Θερμοπυλών και Ροδίτσης της Ιεράς Μητροπόλεως . Άπαντες οι Ιερείς ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών και προσήλθαν στο Μοναστήρι, όπου είχαν μία ουσιαστική, γόνιμη και πολύωρη σύσκεψη μετά του...
06 Μαρτίου, 2020 - 10:40
Τελευταία ενημέρωση: 06/03/2020 - 10:56

Ιερατική Σύναξη στην Ιερά Μονή Δαμάστας

Διαδώστε:
Ιερατική Σύναξη στην Ιερά  Μονή Δαμάστας

Στον ιστορικό τόπο της Μονής Δαμάστας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 5 Μαρτίου, η Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Β’ Αρχιερατικής Περιφερείας Θερμοπυλών και Ροδίτσης της Ιεράς Μητροπόλεως . Άπαντες οι Ιερείς ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών και προσήλθαν στο Μοναστήρι, όπου είχαν μία ουσιαστική, γόνιμη και πολύωρη σύσκεψη μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Συμεών και του αγίου Πρωτοσύγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Αγγέλου Ανθοπούλου.

Στην είσοδο της Μονής τον Σεβασμιώτατο ανέμενε η Οσιολογιωτάτη Καθηγουμένη της Μονής Γερόντισσα Ιωάννα, η Ιατρός και η περί αυτήν Ιερά δεκαπενταμελής Αδελφότητα, οι οποίες με πολύ αγάπη καλωσόρισαν τον Σεβασμιώτατο και του ευχήθηκαν για την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, εκφράζοντας την χαρά τους, για την παρουσία Του στην Μονή, τόσο του Ιδίου, όσο και των αγίων Πατέρων, μία παρουσία, η οποία δίδει δύναμη και θάρρος στον αγώνα της νηστείας και της προσευχής την Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Ο Σεβασμιώτατος εισήλθε εντός του Καθολικού, προσκυνητής της Ιεράς και Θαυματουργού εικόνος της Παναγίας και τέλεσε σύντομη δοξολογική δέηση, υπέρ υγείας και καταστάσεως της αγίας Γεροντίσσης, των Μοναζουσών και όλων των Πατέρων.

Ακολούθως στο Αρχονταρίκι της Μονής, πραγματοποιήθηκε η Ιερατική Σύναξη, κατά την διάρκεια της οποίας ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τους Ιερείς, για διάφορες επικείμενες εκδηλώσεις της Μητροπόλεως, οι οποίες θα λάβουν χώρα στο προσεχές μέλλον, καθώς και για διάφορα επίκαιρα ποιμαντικά και διοικητικά θέματα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι άπαντες οι Ιερείς με προεξάρχοντα τον Αρχιερατικό Επίτροπο της Περιφερείας Θερμοπυλών και Ροδίτσης π. Δημήτριο Ντάλλα, εξέθεσαν ο καθένας ξεχωριστά τις απόψεις τους και ενημέρωσαν τον Σεβασμιώτατο για θέματα, προσωπικά, οικογενειακά και ενοριακά.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος, ευχαρίστησε την αγία Καθηγουμένη για την ζεστή και γεμάτη αγάπη φιλοξενία της Αδελφότητος, καθώς και όλους τους Ιερείς για την τιμητική τους παρουσία στην Σύναξη και ιδιαίτερα για την ουσιαστική τους συμμετοχή, συνεργασία και επικοινωνία, ευχόμενος, δια πρεσβειών της Κυρίας Θεοτόκου, καλή δύναμη στην Ιερατική τους προσφορά και διακονία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων