17/10/2023 17/10/2023 Ξεκίνησαν σήμερα στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος οι εορτασμοί για τον πολιούχο της Λαμίας, Άγιο Απόστολο και Ευαγγελιστή Λουκά τον ιατρό, με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου και Δράμας κ. Δωροθέου, και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Λευκουπόλεως κ. Πολυκάρπου και Κνωσού κ. Μεθοδίου. Τους Αγίους Αρχιερείς και τις συνοδείες του υποδέχθηκε με ιδιαίτερη αγάπη...
17 Οκτωβρίου, 2023 - 18:27
Τελευταία ενημέρωση: 17/10/2023 - 18:35

Ξεκίνησε ο εορτασμός του Πολιούχου της Λαμίας Αγίου Λουκά

Διαδώστε:
Ξεκίνησε ο εορτασμός του Πολιούχου της Λαμίας Αγίου Λουκά

Ξεκίνησαν σήμερα στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος οι εορτασμοί για τον πολιούχο της Λαμίας, Άγιο Απόστολο και Ευαγγελιστή Λουκά τον ιατρό, με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου και Δράμας κ. Δωροθέου, και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Λευκουπόλεως κ. Πολυκάρπου και Κνωσού κ. Μεθοδίου.

Τους Αγίους Αρχιερείς και τις συνοδείες του υποδέχθηκε με ιδιαίτερη αγάπη και εγκαρδιότητα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών και τα επιτελικά στελέχη της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

Σήμερα το πρωί, οι Θεοφιλέστατοι Λευκουπόλεως κ. Πολύκαρπος  και Κνωσού κ. Μεθόδιος, επισκέφθηκαν προσκυνηματικώς την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Οσίου Αγάθωνος, όπου ο Άγιος Καθηγούμενος, Αρχιμ. π. Γερμανός Γιαντσίδης και η περί αυτόν Ιερά Αδελφότητα, τους επεφύλαξαν θερμή υποδοχή μαζί με τον οικείο Ποιμενάρχη κ. Συμεών.

Ενώπιον της Ιεράς Λάρνακος του Οσίου Βησσαρίωνος οι Άγιοι αρχιερείς τέλεσαν δεήσεις και ικεσίες.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν το Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως και ξεναγήθηκαν από τον Σεβασμιώτατο στις εγκαταστάσεις των εκπαιδευτικών δομών της Μητροπόλεως, στο «Αποθετήριο της Αγάπης»καθώς και στον Ραδιοφωνικό Σταθμό, από όπου απευθύνθηκαν στους χιλιάδες ακροατές και ακροάτριες του.

Στον Ιερό Ναό του Πολιούχου Αγίου Λουκά σήμερα το απόγευμα τελείται ο Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λευκουπόλεως κ. Πολυκάρπου, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου, Δράμας κ. Δωροθέου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κνωσού κ. Μεθοδίου και του οικείου Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών. Τον Θείο Λόγο θα κηρύξει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος.

 

Ξεκίνησε ο εορτασμός του Πολιούχου της Λαμίας Αγίου Λουκά

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων